Food

Ce mănânc când sunt pe fugă

8 august 2016

Ce faci când nu ai timp să mănânci și parcă nu ai vrea să te repezi la primul fast-food care îți iese în cale? Pentru că nici să sari cele trei mese importante ale zilei parcă nu este cea mai bună idee, nu? Eu m-am obișnuit, de ceva vreme, să mănânc ori să beau iaurt. Dimineața, când ies de la sală, cu cereale sau un fruct, între mese sau chiar seara, dacă ziua se termină (cu mult) prea târziu. Tot iaurtul devine o gustare, mai ales când sunt pe grabă.
De exemplu, ziua, când sunt la studio și am o zi aglomerată, sar, fără să îmi dau seama peste prânz. Și pentru că pățesc asta cam des în ultimul timp, am în permanență în frigider fructe, iaurt grecesc (2% și 10% grăsime), biscuiți, fructe uscate și cereale prin dulap. Fac tot felul de mixuri în iaurt. Ah, să nu uit. Am și fulgi de ciocolată ascunși prin dulap de ochii colegilor. Just for me😜. Prefer să iau repede o gustare, să îmi potolesc foamea, și să îmi ofer mai mult timp pentru cină. Dacă am noroc de o brioșă rămasă de la micul dejun sunt și mai fericită. Și cafea, evident! 

Știți deja că introducerea gustărilor sănătoase în meniul zilnic (chiar și între mese) contribuie masiv la menținerea greutății corporale și prevenirea diverselor afecțiuni ce au legătură cu o alimentație necorespunzătoare. De aceea, iaurtul este o sursă importantă de proteine, necesară pentru refacerea rezervelor de energie peste zi dar și de calciu sau bacterii probiotice, pentru un sistem digestiv care să funționeze corect. Se poate consuma simplu sau în combinații diverse, cu felii de fructe proaspete, cu miere, dacă vă place mai dulce, sau fructe uscate (migdale, fistic, alune, nuci). Ori la diferite dressing-uri și paste, pentru cine se simte bine în bucătărie.

Apropo, cam cât de bine ar merge un iaurt de 10% grăsime la un tzatziki sau o musaca? Spre exemplu, eu când pregătesc tzatziki folosesc așa: un iaurt grecesc de 10% grăsime, sare, piper, un castravete mărunțit bine, două linguri de ulei de măsline și un cățel de usturoi. Știu că se pune mai mult dar eu îl prefer mai Light.

Dacă sunteți consumatori de iaurt grecesc vă invit să Învârtiți lingurița și să plecați în Grecia, în vacanță. Intrați pe www.iaurtgrecesc.ro pentru detalii despre concurs. Succeeees!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Învârte lingurița și zbori în Grecia » Lorena Buhnici 5 septembrie 2016 at 9:43

    […] ce fructe dorești peste el (caise, piersici, banane, zmeură, afine) și să îl savurezi ca și gustare între mese  sau la micul […]

  • Leave a Reply