Food Lifestyle

Doza mea de energie

7 iunie 2015

Dintre toate mesele principale ale zilei cel mai mult îmi place micul dejun. Din acest motiv nu îl sar niciodată.

Cu toții știm că este masa cea mai importantă a zilei. Unii mai trișează și beau doar o ceașcă de cafea, ca soțul meu, spre exemplu. Să zicem că ei sunt în grabă! Studiile arată că persoanele care consumă micul dejun sunt mult mai active, mai puțin predispuse la obezitate și sunt mai sănătoase în general, prezentând astfel un risc redus de diabet sau boli cardiace.

Cârnați, parizer, crenvurști, salam nu sunt printre alegerile mele. Știu că nu sunt cele mai sănătoase și reușite opțiuni, așadar nici măcar nu le cumpăr.

Sunt o persoană activă. Merg la sala de sport de 2 ori pe săptămână, la ora 6.30, dimineața. Așadar, îmi doresc să mănânc cât mai sănătos cu putință. La mine micul dejun se rezumă la cereale cu iaurt și fructe, după care savurez un caffe latte cu 2-3 biscuiți. În ziua în care nu aleg cereale, îmi pregătesc o omletă sau un ou fiert, alternativa mult mai bună la oua ochiuri, sau pâine prăjită cu unt/miere și DA câteodată îmi pregătesc 3-4 pancake-uri pe care le devorez cu un strop de nutella și fructe on top. Pentru că merit! Nu îmi place să mă complic. Păstrez  acest ritual de mult timp și mă simt foarte bine.

Nestle FITNESS_5

Și pentru că tot vorbim de micul dejun, zilele trecute Nestle Fitness a lansat noua gamă de cereale cu  31% mai puține zaharuri, ajungând astfel la un nivel de 11,8g per 100gr produs. Zahărul a fost înlocuit cu grâu integral și orez pentru un aport bogat în fibre și proteine, menit să favorizeze digestia și tranzitul.

Pe lângă acestea Nestle Fitness aduce în noua sa formulă și fierul, calciul și acidul folic. Toate foarte importante în necesarul zilnic de vitamine și minerale, mai ales pentru femei. Și ca totul să fie și mai simplu dimineața, Cristina Mazilu ne-a împărtășit câteva rețete delicioase pe care să le încercăm acasă.

Crumble de mere cu cereale

-700g  mere,  tăiate  cuburi

– 2  linguri  cu  vârf  de  zahăr  brun

– ½  linguriţă  de  scorţișoară

– ¼  linguriţă  de cuișoare măcinate

Topping   

– 50g  cereale  Nestlé  Fitness

– 40g  de  unt  rece,  tăiat  cubulețe

– 85g  de  făină  amestecată  cu  ¼  linguriță  praf  de  copt

– ½  linguriţă  de  scorțișoară

– 30-­‐40g  de  zahăr  brun

– îngheţată  de  vanilie,  pentru  servit

Mod de preparare 

1. Se  amestecă  merele  tăiate  cubuleţe  cu  zahărul,  scorţișoara,  cuișoarele  și  se   împart  în  vase  termorezistente  (sau  se  pune  într-­un  vas  termorezistent  mare)   și  se  lasă  deoparte.

2. Se  încinge  cuptorul  la  200°C.  Pentru  topping,  se  pun  toate  ingredientele  –  mai   puțin  cerealele  –  într-­un  bol  și  se  amestecă  cu  vârful  degetelor,  până ce se obține  un  amestec  de  textura  unor  firimituri.  Se  adaugă  cerealele  și se amestecă  din nou, după care se presară  compoziția obţinută   peste   mere.

3. Se  dau  vasele  la  cuptor  timp  de  30  de  minute,  până  când  compoziția devine aurie.  Se  servește cu  îngheţată  de  vanilie.

Nestle FITNESS_8

Granola cu iaurt și fructe

– 150 ml iaurt
– 3 linguri cereale Nestlé Fitness
– ½ banană, tăiată felii
– 1 kiwi, tăiat bucăți
– 5-6 capșuni, tăiate felii

Mod de preparare: într-un pahar sau bol se așează în straturi iaurt, cereale, fructe.

Nestle FITNESS_9

 

Voi ce mâncați dimineața?

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply