Interviuri

Un cetățean funky, Elena Calistru

28 februarie 2018

Este un cetățean trăsnit. Dar în sensul bun. Sau mai bine spus, original, curajos și neobișnuit pentru o societate care parcă adoarme cam des în șoșoni. Antrenează noua generație de tineri să devină cetățeni implicați și să nu dea înapoi de la schimbare. O schimbare care ar putea cu ușurință să aducă mai multă ordine și transparență în guvernarea actuală.

Lucrează în societatea civilă din 2008, este preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens și crede că salvarea României stă în conștiința civică a fiecăruia. Precum spune și numele, Funky Citizens  ce are ca scop promovarea drepturilor omului, dezvoltarea sustenabilă, responsabilitatea socială și individuală prin cetățenie activă, educație civilă și culturală, atât prin activități proprii, cât și prin sprijinirea inițiativelor care își propun obiective similare, este un grup de fanteziști, curajoși, integri, și mai ales onești care au devenit relevanţi, astfel că sunt chemaţi la consultări de Preşedinte și sunt temuţi de instituţii guvernamentale.

Are 31 de ani şi a absolvit Colegiul Naţional Unirea din Focşani. A urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti şi ale Universităţii Sapienza din Roma. Este implicată de ani buni în activităţi civice iar în 2012 a înfiinţat Asociaţia Funky Citizens, sora ei, Alina Calistru. 

Este vigilentă, activă, generează entuziasm și optimism, nu mai zic de implicare pentru a face o lume mai bună. Ah, și poartă tocuri tot timpul. Chiar și la proteste. That’s a Funky Citizen!!

Astăzi, Elena Calistru!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Corina 25 martie 2018 at 15:40

    Aș vrea să vorbească fără să introducă în limbaj cuvinte în engleză,nu toată lumea înțelege

  • Leave a Reply