“Ceaiul este religia artei de a trăi“. Nu am spus-o eu ci un scriitor japonez, Kakuzo Okakura. Planta de ceai își are originile în partea de sud-est a Asiei și a fost întrebuințat pentru prima oară de chinezii din provincia Yunnan la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. Există multe legende frumoase și interesante despre descoperirea ceaiului pentru că acesta este de mare imporatnță pentru civilizațiile asiatice. Spre exemplu, o legendă chineză spune că prin anul 2727 i.Hr., când împăratul Shen Nung se bucura de priveliștea uneia dintre vastele grădini care înconjurau palatul său, o frunză de la un arbore de ceai a fost luată de vânt și a căzut în ceașca plină cu apa fierbinte pe care împăratul o ținea în mână. Frunza a colorat apa într-un galben auriu și a început să răspândească un parfum delicat, foarte plăcut, care l-a impresionat pe împărat. Gustul l-a fermecat pe loc, și așa a început povestea ceaiului, băutura minunată de care ne bucurăm cu toții astăzi.
Înainte să apară cafeaua în viața mea a fost ceaiul. Nu cu un consum regulat, dar nici gustat doar la răceli și alte alinări cotidiene. Ci pur și simplu, savurat din când în când dimineața. Atunci când eram adolescentă, bunica mea îmi spunea tot timpul să mă spăl seara cu ceai de mușețel pe față pentru că are foarte multe beneficii (ameliorarea cercănelor, acneei, scalpul uscat și ameliorarea arsurilor solare) și este un ingredient natural. Eu îl foloseam la partea cea mai grea a vârstei: acnnea.
Și pentru că tot am amintit despre ceai, Douglas a lansat de curând, în România, brandul de skincare Teaology ce are la bază o tehnologie unică de extracție Teaology Tea Infusion Skincare, mai exact extracție și furnizare a substanțelor active din ceai.
Tot acest proces implică obținerea unei infuzii de ceai, din frunze întregi, culese manual, infuzie ce devine un elixir al frumuseții pentru toate tipurile de ten. Produsele sunt bogate în polifenol, un ingredient cunoscut pentru efectele sale antioxidante și anti-aging, uleiuri vegetale, ingrediente naturale active, uleiuri esențiale și extracte naturale. Bineînțeles că nu conțin parabeni, uleiuri minerale, culori sintetice, procesatori formaldehidici.
În aceste produse cosmetice apa este înlocuită cu infuzie de ceai iar toate redau într-un fel sau altul capacitatea benefică a ceaiului. Camelia Sinensis este planta de bază pentru toate produsele Teaology, adică ceai verde, negru, alb și albastru. Diferența de culoare vine din felul în care planta este procesată și fermentată. Toate aceste plantele provin din culturi precum China, Sri Lanka, Ceylon și India. Produsele (femei cît și bărbați) sunt fabricate în Italia și le găsiți acum în magazinele Douglas dar și pe site.
Eu folosesc în acest moment Green Tea Reshaping Body Scrub și Ginger Tea Energ Cream. Primul este un scrub de corp ce lasă pielea netedă și ajută la eliminarea fluidelor în exces, datorită amestecului de săruri marine, extract de ceai și uleiuri esențiale de bergamotă, mandarin, portocal dulce și rozmarin. Celulele moarte și impuritățile sunt eliminate imediat. Pielea este energizată, tonifiată și hranită. Pentru a aplica scrubul pe corp, se amestecă înainte, folosind spatula, se masează sărurile pe pielea umedă și apoi se clătește.
Crema se întinde foarte ușor pe piele și este ideală în sezonul de vară pentru că este light, nu grasă. Conține ceai alb, concentrat de vitamina C și E, responsabile cu efectul de tonifiere al pielii, extract de ghimbir ce funcționează asupra sistemului de auto-apărare a celulelor și acid hialuronic.
No Comments