Frumusețe

Două tipuri de machiaj învățate recent

28 februarie 2017

Am rămas în urmă cu povestea despre cursul meu la școala de make-up. Așadar, am revenit cu câteva informații proaspete din ceea ce am învățat. În cazul în care mă bate gândul că aș vrea să machiez vreodată vreo prietenă, iată ce ar trebui să conțină trusa mea de make-up. Sunt produsele de bază, obligatorii, pentru orice începător în ale machiajului.

Așadar, avem așa: alocool sanitar, lapte demachiant, loțiune tonică, cremă hidratantă, fond de ten (închis și deschis), corector, pudră (ideal translucidă), fard contur, iluminator (mat și sidefat), anticearcăn, blush (mai multe nuanțe, praf/cremos), farduri de ochi, pigmenți, glitter, creioane de ochi și buze, rujuri, glossuri, rimel, consumabile (bețișoare, dischete, șervețele umede). Îmi lipsesc pigmenții, în rest sunt pregătită cu tot.

Tipurile de machiaj pe care le-am făcut pas cu pas sunt: machiajul de zi, sportiv, business, bronzant, de întinerire, de seară, de mireasă, machiajul tenului matur, machiajul de seară cu glitter și reproducere machiaj. Mie personal îmi place machiajul de întinerire (normal:)) ) și cel bronzant. Am să vă și povestesc puțin ce presupune fiecare.

Machiajul de întinerire presupune cantități mici de produs, evitarea culorilor reci, pământii și a sidefului. Folosirea culorilor mate și cremoase este cea mai bună alegere, în felul acesta nu scoatem în evidență și mai mult ridurile. Însă înainte de toate nu trebuie să uităm de curățare, tonifiere și apoi hidratare, ideal cu un ser pentru ten matur și o cremă de ochi antiaging.

Corectorul trebuie să fie în nuanța pielii și lichid, fondul de ten (cu o formulă antirid aș adăuga eu) distribuit uniform cu o pensulă specială pentru fond de ten, Stiplle aș zice eu, preferata mea. Un strat fin de pudră fixează bine machiajul, obligatoriu trebuie să fie în aceeași nuanță cu fondul de ten, în felul acesta păstrăm o față cât mai proaspătă. Pentru ochi alegem culori naturale și cremoase, blush-ul la fel, trebuie să fie mat și fresh, iar buzele conturate cu un creion natural. Rimelul trebuie să fie de alungire și nu pentru volum pentru că încarcă prea mult iar iluminatorul aplicat puțin pe vîrful pomeților și centrul buzelor va face ca machiajul să arate foarte fresh.

Machiajul bronzant vă spuneam că este preferatul meu. Este foarte versatil și încălzește trăsăturile feței, ceea ce îl face ideal pentru orice ocazie. Fie că este zi, seară sau ocazie mai specială. Presupune culori calde, în armonie cu tenul bronzat, precum arămiu, cărămiziu, se folosesc produse waterproof și SPF, texturi cremoase și chiar un pic sidefate. În cazul machiajului bronzant, fondul de ten și pudra sunt cele mai importante produse. Așadar, atenție, să nu aibă o tentă portocalie. Fondul de ten trebuie să fie în nuanța pileii și/sau un pic mai închis iar pudra să fie bronzantă. Aceasta din urmă se aplică pe pomeți, frunte, bărbie, sub linia maxilarului și ușor pe gât pentru echilibru între nunța pielii de pe decolteu și cea a feței.

Un mic truc ar fi folosirea iluminatorului pe vârful pomeților și pe arcade, sub sprancene, pentru un efect de luciu. Sprâncenele vor lua culoarea părului, iar pentru ochi nuanțele de bej, ciocolatiu, auriu sunt printre preferatele mele. Rimelul poate fi negru, dar interesant este și maro,  iar pentru buze alegerea perfectă este glossul, roz/nude. Seara nu ar strica un roșu corai sau un roz ceva mai intens. Însă mate, pentru durată mai mare și un contrast mai puternic.

Cursul de inițiere make-up durează patru săptămâni și costă 1400 Ron. Dar mai multe detalii și informații găsiți pe christinevalmy.ro.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daniela Cojocaru 15 martie 2017 at 12:04

    Super

  • Leave a Reply