Frumusețe

Cum să previi căderea părului

23 martie 2017

Dintotdeauna am avut parte de un păr sănătos și bogat. În clasa a opta aveam părul atât de creț încât colegele mele aveau impresia că mama mi-l pune pe moațe. La liceu s-a mai limpezit treaba, am rămas cu niște onduleuri mari și un păr foarte lung. Toată lumea se mira de părul meu bogat și ondulat. Dar toată lumea. Îl atingeau, se uitau la el ca la ceva nemaipomenit. Eu? Nu mi-a plăcut deloc, niciodată. Ba chiar aveam zile când plângeam pentru că era foarte greu de întreținut și mai ales de pieptănat. Și mă supăram pe mama. Îi spuneam că ea mi l-a dat și să facă ceva să scap de el. Da, știu. Nu aveam cum să înțeleg la vârsta aceea ce norocoasă eram pentru un păr atât de bogat și sănătos. Mama mă asigura în fiecare zi că este superb și va veni o zi în care o să îmi placă. Și așa a fost.

Am început să îl apreciez de pe la 20 de ani. Când părul era ondulat frumos, până la umeri, îl puteam vopsi și eram foarte fericită pentru asta, ba chiar îl puteam coafa în multe feluri. Astăzi, am grijă de el foarte mult și sunt recunoscătoare la Mama Natură pentru că mi-a dat un păr bun. Cred că dacă părul este curat și aranja/coafat nici nu mai am nevoie de machiaj. A devenit deja un obicei și o prioritate pentru mine ca părul să arate sănătos și frumos. De opt ani de zile îl spăl numai la coafor (puține ocazii acasă), îi aplic ocazional tratamente hidratante, îl vopsesc în culori naturale (niciodată extreme) și îl coafez săptămânal. Singurul moment în care părul meu a avut de suferit a fost după naștere. Mi-a căzut atât de mult păr (ceea ce în final s-a dovedit a fi normal) încât am fost sfătuită să îl tund scurt pentru o regenerare completă și să fiu atentă la alimentație, adică să mănânc mai mult fier. Fetița mea luase tot:))

Eu am trei secrete pentru părul meu și sunt simple. Nu spăl cu apă fiebinte niciodată. Ci cu apă călduță. Apa fierbinte ia de pe firul de păr toate uleiurile protectoare care funcţionează ca un balsam natural. În felul ăsta, luciul natural al părului dispare. Nu mă pieptăn des. Prea mult pieptănat rupe firele de păr. Eu folosesc pieptăn, nu perie. Nu îmi prind părul. O fac destul de rar și atunci când îl prind încerc să fie destul de lejer. Când părul este prins prea strâns, firul se rupe iar rădăcinile părului vor avea de suferit. Așadar, nu vă recomand.

Aud multe femei în jurul meu care se plâng des de sănătatea părului lor, ba de fragilitatea lui, ba de vârfurile despicate sau de distrugerile cauzate de vopsea. Știați că uscătorul, periatul prea des, schimbarea majoră a culorii şi chiar şamponul nepotrivit ne pot distruge podoaba capilară? Nu mai zic de stres, alimentație nepotrivită dar și înaintarea în vârstă. Chiar zilele trecute mă întreba cineva dacă știu ceva pentru această problemă pentru că ea se confruntă cu o astfel de situație de câteva luni bune. Și a încercat de toate, de la șampoane de toate felurile, măști de păr din comerț sau făcute în casă, a schimbat chiar și alimentația și a pus-o și pe seama schimbării de anotimp. Dar în zadar…

I-am recomandat să încerce tratamente speciale împotriva căderii părului pentru că sunt singurele care pot da rezultate sigure. Cum sunt de exemplu, fiolele Dercos Aminexil Clinical de la Vichy. Este un tratament special împotriva căderii părului, cu eficacitate de 94%, rezultatele reușind să apară după primele trei săptămâni de utilizare. Cutia conține 21 de fiole, câte 1 fiolă pe zi, timp de șase săptămâni pentru un tratament intens. Dercos Aminexil Clinical are 20 de ani de cercetare Vichy, două studii clinice și trei brevete. Formula este hipoalergenică (adică testată pe scalpul sensibil și nu provoacă alergii), a fost testată clinic și are o eficacitate demonstrată de medicii dermatologi.

Fiola se aplică foarte ușor cu ajutorul unui aplicator. Se toarnă produsul pe scalp, secțiune cu secțiune, masând scalpul printr-o mișcare în zig-zag până când se acoperă toată suprafața scalpului. Se masează ușor până la pătrunderea produsului în profunzime. Aplicatorul se clătește după fiecare utilizare.

Gama Dercos de la Vichy cuprinde mai multe produse şi tratamente pentru îngrijirea părului şi a scalpului: păr gras, păr uscat şi deteriorat, mătreața, căderea părului, regenerarea părului, tratament împotriva căderii parului, tratament pentru creşterea părului. Produsele Vichy se găsesc exclusiv în farmacii. Acest articol face parte din campania Vichy Aminexil Clinical 5.” și sper să vă fie mai mult decât util. 

Pentru mai multe detalii despre tratamentul Dercos accesați aici, iar pentru mai bune soluții și obiceiuri în prevenirea căderii părului afalți de la experții Vichy aici

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Andra 2 mai 2017 at 22:37

    Eu recomand fiolele din gama Gerovital H3 Derma pe care le-am folosit si de care am fost foarte multumita. Pe langa ca au un pret accesibil, efectul folosirii acestora se vede cu atat mai mult cu cat sunt aplicate intr-un cabinet /salon cosmetic unde exista un aparat cu oxigen hiperbaric (se foloseste de obicei in tratamentele cosmetice) care ajuta ca substanta sa patrunda la radacina firului de par. Aplicarea acasa a fiolelor va avea rezultate doar ca superficiale, o buna parte din substanta neajungand neaparat la radacina firului de par.

  • Leave a Reply