Călătorii

Vacanță la Wynn Las Vegas

22 ianuarie 2017

Este pentru a doua oară când zbor în State de ziua mea. Plec de ziua mea, ajung tot de ziua mea. Obosită, ce-i drept, dar cu suficientă putere încât să sărbătoresc seara la un restaurant. Asta a fost anul trecut, căci anul acesta am pierdut avionul de legătură pe Amsterdam. Un pic de ninsoare a dat peste cap toate zborurile. Deh, nu știu ei ce sunt alea nămeți și ninsoare adevărată. Prin urmare, ziua mea s-a încheiat la Amsterdam, într-un hotel plin cu turiști rătăciți, lângă aeroport. Dar cu G lângă mine, relaxați și un pahar de vin seara am depășit supărarea că am pierdut o noapte în Vegas, destinația noastră finală.

Am reluat drumul a doua zi dimineață, odihniți, dar și cu nerăbdarea de a ajunge mai repede pentru a ne bucura de o vacanță binemeritată. Și am ajuns într-un final, fără alte întârzieri. Când spui Vegas, spui cazino, fără nici o ezitare. Este orașul cazinourilor, de aceea și aeroportul este dotat cu câteva aparate de joc. În caz că te plictisești sau vrei să-ți încerci norocul.

Orașul este superb. Mai ales seara și noaptea. Se aude muzică la orice colț, pe stradă, pentru că sunt boxe peste tot, iar în felul acesta se creează o atmosferă extraordinar de plăcută. Chiar și cu mulți turiști orașul ăsta e curat, iar atenția pentru detalii este evidentă. Unii spun că este un kitch, alții că este luxos. Eu nu cred nici una, nici alta. Este un oraș făcut pentru petreceri, showuri, jocuri de noroc, distracție în general. Mai simplu spus este făcut să îți ia banii dar să nu simți. Și să te facă să te distrezi, zi și noapte.

Anul acesta am stat la hotel Wynn, unul dintre cele mai frumoase hoteluri de cinci stele de pe Strip. Hotelul este construit în 2005 de către Steve Wynn, cel care mai deține, tot în Vegas, Golden Nugget, Mirage, Treasure Island și Belaggio. Fratele geamăn al lui Wynn este Encore (am stat acum doi ani) și este construit cumva în spatele lui dar în care poți ajunge foarte ușor prin pasajul de legătură.

Wynn Las Vegas se află la mai puţin de opt km de Aeroportul Internaţional McCarran. Găzduiește 2716 camere și are un casino complet (110.000 metri pătrați) cu peste 1.800 de jocuri mecanice şi 26 de mese de poker. De asemenea, sunt disponibile diferite jocuri de masă, inclusiv blackjack lângă piscină. Complexul are cel mai renumit club de noapte din lume, XS Nightclub, unde vin să cânte renumiți artiști internaționli, șampania ajunge la zeci de mii de dolari iar dress code-ul smart elegant este obligatoriu. Hotelul mai dispune de un centru de fitness cu sală de gimnastică complet echipată şi cursuri de fitness, un spa și coafor pe măsură. Pentru activităţi în aer liber există un teren de golf profesionist cu 18 găuri şi patru piscine de designer. Restaurante, cafenele și magazine ale marilor branduri (Chanel, Manolo Blahnik, Christian Dior, Oscar de la Renta, Louis Vuitton și alții) sunt deschise nonstop. Cum ați auzit, nonstop! Hotelul este clasificat la cinci diamante AAA și apare pe lista cazinourilor din SUA ale celor mai bune hoteluri. Și se explică de ce. Pentru că aici nimic nu este făcut cu jumătate de măsură.

Tot aici show-ul acrobatic “Visul – Le Reve – The Dream”, creație a veteranului Franco Dragone de la Cirque du Soleil și a lui Steve Wynn, se desfășoară deja de șase ani consecutiv. Am reușit să îl văd anul acesta, dar vă povestesc într-o altă postare.

Îmi place America și poate de aceea sunt subiectivă la cele spuse mai sus, însă nicăieri nu am văzut și simțit la oameni atâta relaxare, libertate și ospitalitate ca la ei. Și da, îmi place Vegas mai mult ca Paris pentru că shoppingul este mai tare, distracția este mai mare iar serviciile sunt mai bune. Revin în zilele următoare cu povestea despre show-ul Le Reve.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply