Călătorii

Orasul de pe malul Dunarii – Bratislava

27 aprilie 2011

In plimbarea de la Viena am ales ca o zi sa o petrecem in Bratislava, capitala Slovaciei. Este si foarte aproape, la 60 km de Viena. Bratislava este situata pe Dunare, aproape de granitele Slovaciei cu Austria si Ungaria si destul de aproape de granita cu Republica Ceha. Am facut o ora cu trenul EuRegio si nu a costat nici foarte mult …14 euro dus-intors/persoana. Iar traseul a fost superb. Merita toti banii. Puteti face asta chiar si pana la Praga. Eu asta intentionez pentru data viitoare. Este cea mai rapida, placuta si economica modalitate.

Bratislava este un puternic centru cultural si industrial cu numeroase obiective turistice: fortul-castel, cetatea medievala Devin ( cu o superba vedere asupra intregului oras), muzee, Teatrul National Slovac, Vechiul Turn, Catedrala Sfantului Martin – unde a fost incoronata Imparateasa Maria Tereza, Insula Zytny – inchisa de cele doua brate ale Dunarii.

Mi s-a parut a fi un oras foarte cochet, linistit, incarcat cu foarte multa istorie, iar centrul vechi ideal pentru plimbari, restaurante si terase foarte frumoase, unde am zabovit vreo 3 ore bune la pranz.

Daca sunteti prin apropiere nu ezitati o plimbare la Bratislava. O sa va placa cu siguranta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply