Călătorii

Drumul spre Thailanda: Carantina în Bangkok

20 ianuarie 2022

A fost odată ca niciodată… cred că așa încep toate poveștile frumoase! Viața în carantină, într-o țară exotică, nu sună atât de rău, nu-i așa? Ba chiar ar putea fi binevenită după un an aglomerat și plin de provocări. Ei bine, ea s-a și întâmplat, în Bangkok. Să o luăm cu începutul.

Ne-am tot gândit, și eu și George, unde ne vom petrece sfârșitul de an, mai ales că era unul cu o semnificație aparte pentru noi ( zece ani de la căsătorie) și plus că încheiasem un an foarte greu, de aceea simțeam nevoia de o „fugă” efectiv de toți și de toate. A fost o alegere simplă și clară: Thailanda. Un loc special, magic și mereu în topul listei noastre de călătorii.

Bun, și acum… distracția! Thailanda era în zona verde la momentul respectiv așa că fericirea a fost și mai mare, în condițiile în care în țară situația devenea dramatică odată cu creșterea cazurilor. Multe documente la dosar, aplicarea pentru viză, cazări pentru o lună și jumătate, cazare difertă pentru carantină, acte diferite pentru carantină, avioane si multe alte detalii au început să ne preocupe și să ne mănânce nervii pentru că, da…și la ei muuultă birocrație.

Știam că trebuie să stăm în carantină înainte de a ajunge la destinația finală. La acel moment existau două tipuri de carantină pe teritoriul Thailandei: carantina de stat și carantina locală. Diferența între cele două era că la carantina locală puteai alege în ce oraș din Thailanda vrei să faci carantina, (noi alesesem Phuket, care și trebuia să fie destinația noastră finală), în timp ce carantina de stat trebuia să o faci în anumite hoteluri stabilite de statul thailandez și doar în primul oraș în care aterizezi. Adică, dacă voiai să faci o oprire în Bangkok, înainte de a ajunge în Phuket, erai obligat să stai în carantină 14 zile. Inițial, opțiunea noastră a fost carantina locală, unde, așa cum ziceam mai sus, aveam să o petrecem în Phuket, și unde de altfel rezervasem o cameră de hotel absolut superbă, un fel de mini bungalow, cu piscină și grădină. Scurt pe doi, locul perfect pentru a-ți petrece 15 zile de carantină! Dar planurile noastre s-au dat peste cap în momentul în care zborul spre Phuket a fost anulat. Și de acolo s-a dus, ca un bulgăre de zăpadă, tot ce rezervasem 🙂 Și cu toate astea…am plecat și ne-am asumat 14 zile de carantină…în Bangkok! Cu tot cu ziua mea de naștere:))) și Revelion!!!

Sincer, mai multe griji ne-am făcut pentru Ariana. Cum va rezista ea 2 săptămâni închisă între patru pereți și cu școală online zi de zi. Dar pot spune cu mâna pe inimă, că s-a descurcat impecabil.

Lista de hoteluri pe care am primit-o de la statul thailandez avea destul de multe hoteluri și, așa cum era firesc, am mers înainte cu cea mai bună variantă, o cameră de hotel cu balcon. Am zis că dacă tot am renunțat obligat forțat la grădină și cer senin deasupra capului, măcar balcon să avem. Și ce credeți? După un zbor lung de mai bine de  20 de ore, cu tot cu escală, când am ajuns la hotel…balconul a dispărut:)) pentru că legislația în vigoare nu le permitea celor carantinați să stea în camere cu balcon sau grădină. În felul acesta nu ai acces la alți oameni în jurul tău sau nu te bate gândul de vreo escapadă nocturnă. Iar peste asta am fost obligați să luăm două camere, duble, doar acelea mai erau disponibile când am ajuns noi, pentru că, again, legislația nu îți dădea voie să stai în aceeași cameră mai mult de două persoane. Ne-am conformat!

Așa că drumul nostru spre The Big Mango (se pare că și Thailanda are o poreclă) a început oarecum cu stângul. But we did the things right pe toată perioada carantinei. Ah, și un detaliu important: carantina o suporți tu și nu este deloc ieftină, credeți-mă. Practic, faci carantină pe banii tăi, și pe muzica ta, vorba unei melodii de prin 2007.

Ce am făcut în carantină? Primele zile am dormit mult și ne-am uitat la filme, am experimentat mâncarea, Ariana a făcut școală online, am citit, ne-am jucat, am făcut sport zilnic ( am închiriat pe perioada carantinei două gantere si o minge de fitness), ne-am jucat mult si ne-am făcut planuri pentru perioada de după cele 14 zile.

Trebuie să recunosc că organizarea hotelului a fost impecabilă la acest capitol. Avea coridoare dedicate celor care veneau în carantină, acces la o grădină interioară o oră pe zi, însă după primele opt zile de carantină,  curățenie în cameră la două zile, o aplicație dedicată pentru a comanda mâncarea în cameră, însă fără acces la alcool ( simplu de înțeles, nu!). Nu suntem noi mari băutori de alcool dar de Revelion sau ziua mea parcă ar fi mers un pahar de prosecco :)) Pe tot parcursul carantinei  am făcut trei teste PCR iar temperatura ne-a fost luată zilnic.

După primele opt zile de carantină și două teste PCR la activ, am ieșit în sfârșit afară.  Câte o oră pe zi, până la sfârșitul carantinei. Ne-am mulțumit și cu asta, decât deloc. Ultimele două zile au fost cele mai grele, însă strânsul bagajului, planurile făcute și dorința mare de a ieși ne-au mai dat un pic de răbdare cât să rezistăm.  Înainte să plecăm în Phuket, am hoinărit două zile în Bangkok, să ne bucurăm de oraș și să îi dăm o sanșă să ne uimească cu frumusețea lui. Ne-am plimbat cu tuk tuk-ul peste tot, Ariana a fost entuziasmată peste măsură, am mâncat, am vizitat temple și am întâlnit oameni care ne-au făcut să ne dăm seama, din nou, de ce am venit până aici.

Una peste alta, carantina ne-a schimbat puțin. Ne-a făcut să fim mai răbdători unii cu ceilalți, să ne protejăm reciproc, să ne descoperim mai mult și să ne spunem mai mult.  Iar eu am descoperit la final că pot să am și rabdare…dacă trebuie!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply