Interviuri

A dat Londra pe București, Ioana Ciolacu

15 martie 2018

Publicul român este greu de cucerit. Nu mai zic de critic și invidios, pe alocuri. Și asta este valabil în orice domeniu. De aceea în ultimii ani, eu am mare încredere în designerii români. Dar în aceea care au talent, investesc la greu și nu se lasă după o colecție de tricouri și apoi una de rochii de mireasă.

Ea a început cu arhitectura. Dar și-a îndreptat atenția către fashion. A obținut o bursă la London Collage of Fashion, așadar s-a mutat la Londra pentru a studia MA în fashion design. Și nu s-a oprit aici. Tot atunci a câștigat premiul Designer for Tommorow și astfel a avut parte de cea frumoasă perioadă din viața ei, de a sta în preajma Stellei McCartney. Cel mai bun lucru ce i se poate întâmpla unui designer tânăr la început de drum. Apoi s-a mutat la București unde și-a deschis propriul showroom. În 2013. Și de atunci își prezintă colecțiile, în fiecare an, la Berlin Fashion Week. Colecții mereu fresh, ușor de purtat, bine studiate și dezvoltate.

Cea mai recentă colecție, primăvară/vară 2018, se numește Bauhaus Revival și are ca sursă de inspirație femeile iconice, prea puțin cunoscute din spatele curentului Bauhaus (Anni Albers, Marianne Brandt, Gertrud Arndt). Este o colecție ce transmite individualitate și putere, dar și multă feminitate.

Ce îmi place la ea? Este complexă. Și ca om și profesional. De aceea sper să reușească să ajungă și în poziția mult dorită de profesor și astfel să împărtășească celor la început de drum din toată experiența ei. Și este funny, ceea ce sincer nu mă așteptam.

Astăzi, Ioana Ciolacu.

Interviul face parte din campania Extraordinary Now susținută de Häagen Dazs. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply