Lifestyle

Marina Valmy relansează Școala Cosmetică “Christine Valmy” din România

13 ianuarie 2017

Prima dată când am auzit de Christine Valmy a fost de la mama mea. Apoi am văzut-o la televizor. A fost una dintre femeile acelea care a ridicat un imperiu al frumuseții și care i-a învățat pe americani ce înseamnă cosmetică. Viaţa lui Christine Valmy poate servi uşor drept scenariu pentru un film de la Hollywood. Are toate ingredientele să obţină succes la public. Are speranţă, pasiune, muncă, deziluzii, iubire, și împliniri. Pe scurt: visul american.

S-a născut în 1926 și a fost singurul copil la părinți. S-a măritat la 22 de ani, a făcut un copil, dar la 29 de ani soţul ei şi-a găsit o iubită şi a cerut divorţul.  După ce a divorţat a trebuit să se descurce singură. A intrat la Facultatea de Drept însă tot către frumusețe s-a îndreptat mai mult. S-a specializat în dermatologie și cosmetică și așa a ajuns ca în 1948 să inaugureze primul salon de cosmetică în România. În 1960 a emigrat la New York unde a deschis, șase ani mai târziu, prima școală de cosmetică din America.  La acea vreme industria cosmetică era concentrată doar pe domeniul de coafură, prin urmare îngrijirea pielii nu era predată în școlile de cosmetică, ci doar o simplă licență de coafură era necesară în mod legal pentru tratarea pielii. Așa a ajuns Christine Valmy, ca în semn de recunoaștere, să fie numită de către administrațiile Gerald Ford și Ronald Reagan, consul Național pentru Educație Profesională.

În 1990 compania sa a fost cumpărată de către fiica ei, Marina Valmy de Haydu și soțul acesteia Peter de Haydu. În felul acesta Marina Valmy, vice-președintele rețelei americane Christine Valmy și directorul centrelor de excelență în estetică și îngrijire corporală recunoscute la nivel mondial, preia conducerea Școlii de Cosmetică din București, cu misiunea de a relansa compania. Așadar, bucurie mare. În sfârșit produsele profesionale Christine Valmy vor fi disponibile și în saloanele de înfrumusețare din România. Până în prezent școala din România a pregătit peste 180.000 de absolvenți, aceasta dispunând de echipamente profesionale pentru o practică intensivă și similară cu activitatea unui salon profesional.

La sfârșitul anului trecut am avut onoarea și șansa de a o cunoaște pe fiica celei mai influente femei din domeniul esteticii, Marina Valmy, chiar în casa mamei sale. Este masterandă în chimie și expertă în dezvoltarea formulelor avansate dermato-cosmetice, a fost implicată în dezvoltarea internaţională a companiei, inaugurând încă din 1973 un laborator propriu pentru cercetări în domeniul cosmetic,  centru devenit între timp un prestigios producător pentru mai multe linii de produse de îngrijire. Marina Valmy a fost implicată în dezvoltarea internaţională a companiei Christine Valmy Inc., în Statele Unite, Asia, România, Malayesia sau India, cu centre deschise în Beijing, Singapore, Hong Kong sau Tokyo. Compania pe care o conduce are două componente principale: o reţea de Școli de Estetică şi programe educative pe teme legate de estetică, precum şi o reţea de laboratoare pentru fabricarea de produse cosmetice disponibile în saloanele profesioniste din întreaga lume, sub marca proprie precum şi în sistem “private label”.

Marina Valmy şi-a propus așadar să ducă mai departe misiunea mamei sale, a cărei viziune feministă o împărtășește în totalitate. Va avea pe viitor și un rol social activ, urmând să contribuie la dezvoltarea și reconstrucția statutului femeii, prin programe coerente de sprijin vizând facilitarea accesului la educație și la piața muncii a femeilor, în mod special a celor provenite din medii defavorizate.

Ce poate să fie mai frumos decât să preiei aspirațiile mamei și să le duci mai departe.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply M-am gândit că mi-ar prinde bine un curs de make-up » Lorena Buhnici 13 februarie 2017 at 20:20

    […] Așa mi-a venit ideea să fac un curs de make-up pentru începători. Dacă tot umplu casa de tot felul de produse, de ce să nu știu ceva mai mult. M-am gândit că așa învăț câteva lucruri de bază care pe viitor mă ajută să mă perfecționez puțin. Nu intenționez să ajung make-up artist, ci doar să îmi pot realiza un machiaj curat, fresh și fără greșeli. De-a lungul timpului, lucrând de zece ani cu camera video, am reușit să învăț câteva trucuri de la diferiți make up artiști, însă niciodată de ajuns. M-am decis să fac cursul de make up inițiere la Școala Internațională Christine Valmy. V-am povestit mai multe despre ea aici. […]

  • Leave a Reply