Lifestyle

Cum am grijă de buze în sezonul rece

6 ianuarie 2016

Îngrijirea buzelor nu e un ritual chiar atât de dificil, însă necesită o grijă constantă. Recunosc că uit să fac asta și mă trezesc că buzele mele sunt uscate. Crăparea și uscarea buzelor apare din cauza mai multor factori: temperaturile foarte scăzute, vântul și după cum știți deja consumul scăzut de apă. Cei doi litri de apă pe zi. Obligatoriu!!!

Mie mi se întâmplă în fiecare iarnă să am buzele, mâinile și pielea corpului uscate. Pentru buze folosesc balsamul. Și nu unul, ci mai multe. Hidratante, colorate și unele chiar cu gust foarte bun. Pe lângă partea de deshidratare, balsamul este bun pentru că acoperă fisurile din buze și astfel grăbește vindecarea lor.

Eu aplic balsamul seara, când buzele au și ele nevoie de hidratare.  Și vă sfătuiesc să aveți grijă de buze, mai ales după ce folosiți zile la rând rujuri mate. Acestea au tendința de usca foarte tare.

Iată trei balm-uri pe care le folosesc acum și vi le recomand și vouă cu încredere.

1. Extra Soothing Balm – Bobbi Brown

Este foarte hidratant și poate fi folosit și pe alte zone uscate. Eu îl aplic și la colțul ochilor. Îl iau cu mine peste tot, chiar și în vacanțe.

20160106_135150_HDR

2. Glossy Lip Butter – Victoria’s Secret 

Are și un pic de culoare și este delicios!!! Merge la fel de bine și vara pentru că arată ca un gloss.

20160106_135214_HDR

3. Lip Balm – Kiehl’s

Acest balm conține petrolatum, o substanță care ajută la închiderea crăpăturilor de la nivelul buzelor. Vă spun sincer că este genial. Și atât. Repară buzele peste noapte. Îl folosesc foarte des în această perioadă. Câteodată chiar aplic și un pic de ruj peste el.

20160106_141251_HDR

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply