Interviuri

“Nu puteam să plec că aveam Cântarea României“, Georgeta Pavel

22 aprilie 2018

S-a născut în august ’46 la Brăila și se numește Georgeta Pavel. Mama ei, Erna, s-a născut în Snyatin, Polonia și vorbea doar limba germană când a ajuns în Romania, unde l-a cunoscut pe tatăl ei, Pincu, născut la Tulcea. Părinții au fost în lagar în Transnistria, patru ani de zile, de aceea și numele ei este pur românesc, Georgeta. A fost singurul copil la părinți, a studiat baletul și a făcut Școala Populară de Artă. Și-a dorit foarte mult să continue baletul, dar mama ei nu a fost de acord. Pe atât de tare și-a dorit să facă și arheologie dar din nou părinții nu au fost de acord considerând a fi o meserie de bărbat”. Mult prea complicată pentru ea.  Așa a ajuns la Facultatea de Literele, Română-Franceză, la Galați.

După facultate s-a mutat un an de zile la Câmpina unde a fost profesoară la Școala de Poliție. “Cel mai frumos an pe care l-a avut ca profesor“, spune mama Geta. În paralel, a dat concurs la Casa Pionierilor din Câmpina unde a luat catedra de Estrada pionirească – balet, dans modern și teatru. În paralel, dădea și meditații, la limba română, pentru treapta 1.

După moartea soțului, a plecat în Israel, pe 25 iulie 1989. Cu trei pisici și foxterrirul Harry. Școala Populară de Artă a ajutat-o foarte mult aici. A predat și predă în continuare, la pensie fiind, balet și dramă creativă pentru copii. Locuiește și acum în Akko alături de șapte câini și multe pisici, dar și prieteni și familie. Adoră muzeele, iubește animalele la nebunie, este o perfecționistă și este foarte iubită de toți cei din jurul ei. Este lacto vegetariană din 1990 dar o dată pe an face sarmale pentru prieteni, cele mai bune.

Aș putea să vorbesc la nesfârșit despre mama Geta, însă vă las pe voi să îi ascultați povestea…povestită de ea, în stilul ei. Este fresh, carismatică, dar de neînduplecat când vine vorba de muncă, deh profesor, mai că cei 72 de ani ai săi nici că o deranjează în vreun fel.

Astăzi, Georgeta Pavel ( mama lui Noemi Meilman și puteți urmări și poveștile ei aici )

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply