Interviuri

A transformat cartea într-un MUST

11 ianuarie 2017

Crede în povești. Și mai presus de toate în oameni. Pentru că îi place să-i cunoască dar și să-i facă cunoscuți. A avut șansa să facă ceea ce îi place și mai ales să întâlnească în drumul ei oameni care să aibă încredere în ea și care să o modeleze frumos pentru …o pasiune. Nu un job. Pentru că ceea ce face ea nu cred că îl ia ca pe un job. Se ocupă de cărți. Mai exact, coordonează o editură mare, Curtea Veche Publishing. Alege manuscrisele care vor fi publicate, pardon, le citește, se implică la redactarea acestora, tipărirea și drumul lor către cititori. Iubește cărțile. Le devorează. Și mai face ceva. Se ocupă și de educație, ceea ce o face și mai de succes.

Are 29 de ani și două funcții: Executive Manager la Curtea Veche Publishing și Vice Președinte la Asociația Curtea Veche. Împreună cu echipa Asociației strânge anual zeci de mii de cărți pe care le donează copiilor care nu au acces la biblioteci și librării, în programul de lectură “Cărțile Copilăriei”. Un program menit să schimbe percepția copiilor despre citit și de a le stârni curiozitatea să deschidă o carte. O propunere simplă pentru cititul din plăcere.

Este una dintre aceia sub 30 de ani care a intrat în topul Forbes în 2013, fiind recunoscută pentru planificarea activității editurii Curtea Veche și pentru proiectele speciale desfășurate alături de Casa Regală a României. Dar și aceea care a crezut în povestea și personajul – Marian Godină, devenit astfel un bestseller, 40 de mii de exemplare vândute.

Așadar, cu două funcții de conducere, un loc Forbes, ușurința cu care gestionează un business cu o cifră de afaceri de milioane de euro anual și abilitatea de a transforma o carte, o poveste, un personaj în bestseller, cu siguranță poate schimba și transforma viitorul pieței cărții și poate și noua generație să capete un interes mai mare către lectură. Poate chiar scriitură. De ce nu?

Astăzi, Maria Desmirean.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply