Interviuri

Joacă la greu în MagiCamp

27 octombrie 2017

A construit în urmă cu trei ani un loc plin de speranță pentru copiii bolnavi de cancer. Nu a știut niciodată ca asta va urma să facă după o carieră în radio și televiziune, de mai bine de 20 de ani. MagiCamp este o tabără dedicată copiilor bolnavi de cancer și leucemie, celor care au suferit arsuri sau care au pierdut pe cineva drag. Aici, copiii sunt ajutați de către medici și psihoterapeuți să își clădească încrederea în forțe proprii, să fie independenți, să se integreze în societate, și mai ales să funcționeze la capacitate maximă indiferent de condițiile medicale.

Tabăra este acum prioritate zero în viața ei, și nu o face pentru că sună bine, ci pentru că asta simte că trebuie să facă, o tabără cu adevărat magică pentru copii. Dacă la început au fost 32 de copii, în anul următor au venit 120 de copii, iar anul trecut au fost 200. Așadar, un proiect care creşte de la an la an, se dezvoltă. Şi-a început cariera de jurnalistă la Radio Delta, iar odată cu admiterea la facultate devine și realizator și  prezentator al matinalului de weekend de la Radio 2M+. În 1997, devine redactor la Antena 1 si prezentatoare a emisinii “Telerebus”. Şi-a continuat activitatea de jurnalistă cu alte emisiuni de diverstisment, la Antena 1, TVR, MCM sau Radio Vacanţa Costineşti. În 2002 a devenit jurnalistă la Realitatea TV, iniţial în calitate de prezentator, apoi de editor prezentator, moderator, realizator de emisiuni.

Ce îmi place la ea? Chiar dacă nu arată prea des, este extrem de puternică. Până la urmă numai un om cu o ambiție și putere de fier ar fi putut să facă ceea ce face astăzi. A renunțat la o viață comodă, de vedetă, ba chiar la televiziune și a ales să lucreze cu suferinţa și cu durerea altora. Pentru că vrei sau nu, te încărci cu toate acestea zi de zi. O admir pentru felul în care se expune la astfel de încercări și pentru că a ales ca ăsta să fie rolul ei mai departe. Iar totul este făcut cu maximă discreție și eleganță.

Astăzi, Melania Medeleanu.

Orice fel de ajutor este binevenit în Tabăra MagiCAMP. Aceasta se află în Brănești (Dâmbovița, lângă Pucioasa) la adresa: Asociația MagiCAMP – Brănești, Strada Nouă nr. 12, Cod Poștal 137055, județul Dâmbovița. CIF 33481989. E-mail: contact@magicamp.ro. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply lidia 28 octombrie 2017 at 10:31

  Draga Lorena,
  in diferite rânduri , Melania a spus ca nu e singura in acest proiect , dar tu, in descrierea ta, ai prezentat ca si cum ea a construit magicampul si a fost ideea ei , tot. Este un detaliu destul de mare care conteaza . Ea nu este singura , de altfel ideea i-a apartinut lui Vlad Voiculescu. Si a asa cum a spus de mai multe ori , are oameni minunați care o ajuta . Din prezentarea interviului nu reiese asta . Păcat ! În rest, proiectul e minunat si bravo tuturor implicați !

  • Reply Lorena 30 octombrie 2017 at 15:24

   Buna Lidia,

   Descrierea mea este despre Melania. Ea este personajul principal in interviul meu. Nici un moment nu m-am gandit sa îl evit pe Vlad Voiculescu din proiect, de altfel este mentionat chiar de catre ea in interviu si in teaser-ul de pe Facebook…si nu este scos. Focusul meu este pe invitat, nu pe toti oamenii din proiect.
   Multumesc frumos.

 • Reply Elena 7 noiembrie 2017 at 8:09

  Am trimis sms pentru a dona cei 2euro dar apoi am primit mesaj de confirmare ca donez 2euro lunaar? Adica daca trimit da ei imi vor lua cei 2euro in fiecare luna sau cum? Plus ca mai este si taxa pentru sms de confirma, tot de 2 euro? Daca stiti cumva va rog sa mi raspundet, multumesc!

  • Reply Lorena 9 noiembrie 2017 at 15:22

   Buna Elena,
   Ei au si un numar de telefon pe site si cred ca cel mai bine ar fi sa suni si sa afli excat procedura.

   Multumesc frumos

  Leave a Reply