Lifestyle

La Cafeneaua Veche

31 octombrie 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu sunt o gurmanda de felul meu, dar imi place sa degust tot felul de mancaruri. Si daca o fac si seara, intr-un restaurant intim, elegant si primitor, atunci nici ca mai am vreo pretentie. Asta am si facut serile trecute cand am fost invitata la Cafeneaua Veche sa degust noul meniu pentru acest sezon. Asadar, incepând cu luna noiembrie, cea mai veche cafenea din București își reîmprospătează meniul cu aromele anotimpului rece: preparate mai îndrăznețe, texturi mai bogate, create în aceeași notă distinctivă care l-a consacrat pe Bucătarul-Șef, Viorel Neacșu. Dezvăluirea noului meniu vine la doi ani de la deschiderea restaurantului Vecchio 1812 în clădirea Cafenelei Vechi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meniul Cafenelei Vechi, de inspirație mediteraneană, oferă iubitorilor de fine dining feluri de mâncare cu totul noi, păstrând în același timp câteva dintre preferatele clienților fideli. Mancarea arata excelent si este chiar in tema cu localul. Acum ca trebuie sa va povestesc ce am gustat, va spun sincer ca poftesc de nu se poate la toate preparatele lor. Personal mi-a placut foarte mult Capretta, branza de capra la gratar cu capsune si reductie de otet balsamic. Este ceva…wow! Am combinat-o foarte bine cu un pahar de vin rosu frumos parfumat. Am sa merg special pentru acest deliciu si zilele urmatoare. Apoi am savurat salata cu fructe de mare, mini bruschetele cu fois gras, dar si cu somon. Si bineinteles  codul de Alaska cu brie, pancetta si sosul toscan. O nebunie! Ma scuzati, trebuie sa iau o gura de apa, pentru ca altfel nu pot continua sa scriu! Am sa trec in agenda mea de intalniri Cafeneaua Veche, pentru ca este locul care imi ofera atmosfera relaxanta de care am nevoie, mancarea usoara si savuroasa de peste zi dar si preturi rezonabile de care sa nu se sperie nimeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cafeneaua Veche, aflata pe strada Covaci, nr. 16 din Centrul Vechi, a fost atestata documentar in anul 1812,  si este cea mai veche cafenea bucuresteana care functioneaza si in prezent. In lunga ei istorie, la mesele sale au stat figuri de seama din high-life-ul romanesc al secolelor trecute, precum Mihai Eminescu, in vremea in care facea parte din redactia ziarului “Timpul”.

Campania de relansare a Cafenelei Vechi a fost distinsa cu Aur in cadrul editiei din acest an a celui mai important festival european de PR, Sabre Awards.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply