Interviuri

Poveștile unei inimi

15 noiembrie 2016

Meseria ei a început devreme. Să fi fost aproape de cinci ani. Cam pe atunci cea mai râvnită activitate a ei era să confecționeze reviste din coli de hârtie. Le îndoia, le  tăia, aranja, desena și scria. Toate revistele aveau un nume: Diana. Câtă precizie! Îi place să zboare și și-a dorit încă de mică un job care să îi permită să fie cât mai mult între două avioane. Dorință îndeplinită. Acum este o mare călătoare, prin prisma meseriei și simte că nu obosește niciodată. Nu degeaba bunicul ei a fost aviator. Se explică.

Și totuși după atâtea “reviste” lucrate, a studiat diplomaţia. A urmat un program de master al Webster University, care a inclus stagii la Londra, Viena, Geneva, Leiden (Olanda) şi St. Louis (SUA). Însă marea pasiune pentru scris și reviste a revenit și așa a început să colaboreze cu revista Cosmopolitan, unde a semnat timp de patru ani rubrica: „Sex and The Single Girl”. Și de aici a fost un pas pentru lansarea primei cărți: “Poveștile unei inimi”. Nu mai este de găsit. Sold Out!

Ne-am cunoscut într-un press trip. Acum îi fac mărturisirea că m-am bucurat enorm. Era on my black list pentru interviu, în felul acesta documentarea pentru ea a fost mult mai plăcută și ușoară. Ce îmi place la ea? Este o povestitoare adevărată. Extrem de atentă la toate detaliile din jurul ei: oameni, gesturi, locuri, cuvinte, situații, nu-i scapă nimic. Scrie atent, curat, precis, clar, cu cârlig și evident cu mesaj greu de neobservat. Și mult. Foarte mult. Notează tot ce-i vine în minte. Ziua, noaptea, oricând, oriunde. Se alimentează din orice. Și asta înseamnă să ai condei.

Cred că Dumnezeu i-a dat un dar. Și nu știu dacă își dă seama dar ea l-a cerut, fără doar și poate. Atunci, la cinci ani, când făcea revista Diana.

Astăzi, Diana Cosmin.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply