Interviuri

„Mâncarea trebuie să fie simplă“ , Mihaela Bilic

18 martie 2019

Spune verde-n față tot ce are de spus, fără menajamente și subtilități atunci când vine vorba despre nutriție, diete, mâncare în general și stil de viață. Toate, subiecte atât de mult exploatate și discutate astăzi prin toate revistele glossy sau siteuri de profil, însă fără prea multă documentare și veridicitate, dar atât de mult puse în practică de către femei. Cum ar trebui să fie mâncarea? Simplă, îți va răspunde ea. Iar dieta și mâncarea sănătoasă nu au nici o treabă una cu alta. Reține asta!

Este o enciclopedie când vine vorba de gastronomie, sfaturi și mici secrete de nutriție. Nu înțelege renegarea tradițiilor noastre cu mămăligă, slănină și brânză, în detrimentul dietelor mediteraneene, vegetariene și mai nou trendului venit…vegan. Nu le desființează, ci doar le recomandă celor care CHIAR au nevoie, din punct de vedere medical, de astfel de diete. Mâncarea ne dă o stare de bine, mai ales după o zi frustrantă și obositoare, așadar este dincolo de satisfacerea foamei. Cel mai probabil că, dacă ar exista nutriția ca materie școlară, astăzi nu ar mai exista atât de mulți consumatori de servicii medicale, medicamente și diete.

A absolvit Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila“ din Bucureşti şi, în anii 1996-2000, a urmat rezidenţiatul la secţia de Diabet şi Boli de nutriţie a Spitalului Universitar din Bucureşti. A urmat un stagiu de un an la o clinică de obezitate din Paris. A publicat la Curtea Veche Publishing volumele Trăiesc, deci mă abțin (2011), Ghid pentru slăbit (2015), Sănătatea are gust (2016), Tocăniță pentru suflet (2016), Supă de încălzit inima (2016) și ABC de nutriție (2016).

Vă invit să aflați diferența între mâncatul ca necesitate a corpului și mâncatul emoțional și cum să reușim să ne educăm și să ne disciplinăm apetitul.

Astăzi, Dr. Mihaela Bilic.

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marcel Maier 2 septembrie 2019 at 11:00
  • Leave a Reply