Lifestyle

Cărțile lunii iunie

1 iulie 2022

Trebuie să recunosc că de când cu pandemia, cititul a revenit în viața mea. Am avut timp pentru culturalizare și dezvoltare personală ( cu care nu sunt fan neapărat, dar am găsit două cărți minunate), lucru care îmi devenise cam străin pentru că programul alert în care funcționam îmi arăta că doar telefonul și laptopul până târziu în noapte sunt cele mai importante surse de infomatie. Și da, munceam ca nebuna! Devenise o capcană pe care târziu am conștientizat-o și din care mă bucur că am ieșit, iar astăzi, după trei ani de work from home, anywhere, etc, am păstrat obiceiul de a citi în fiecare zi, chiar și câteva pagini, dacă ziua a fost mai lungă și mai agloemrată. Așadar, eu parcă aș și mulțumi un pic acestei pandemii, așa….din perspectiva de timp liber cu care ne-a bucurat și a multor lucruri pe care ni le-a reamintit.

Citesc zilnic, tot ce prind, revista, carte ( începută la studio, acasă), site-uri de știri ( de pe telefon, da) și îmi place. Mă relaxează, mă ajută să mă deconectez de la tot ce fac peste zi și dacă mai și prind o carte care mă acaparează total, acolo m-am pierdut. Și în final, timpul a fost folosit sănătos și corect.

Trei cărți  biografice vă recomand luna asta și sper să vă placă.

Adevărurile noastre  – Kamala Harris

Este o carte despre adevărurile fundamentale pe baza cărora s-a construit societatea americană dar și despre copilăria și educația vice-președintelui american, în prezent, Kamala Harris. Pasiunea sa pentru justiție a dus-o către absolvirea Dreptului, devenind procuror districtural adjunct si mai târziu, șefa organelor de aplicare a legii din statul California. Printre randuri vorbeste destul de mult și despre rasism, discriminare sexuală, homofobia, tranfobia și chiar despre antisemitism, lucruri cât se poate de reale în America.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, azi, mâine – Viața mea

Autobiografia unei actrițe celebre, Sofia Villani Scicolone Ponti, născută la Roma, în 1934, în condiții economice precare. Cine ar fi crezut, nu? Cartea spune o adevărată poveste, de la sărăcie la lux și celebritate, în adevăratul sens al cuvântului, cu o Sofia ce a ieșit în evidență cu tot ce avea atunci mai de preț,  frumusețea ei. Ce îmi place foarte tare este felul în care a folosit acest atu.  Treptat, inteligent și vertebral, fără să se abată de la bunul simț și eleganță. Acesta este un noroc cu care nu te joci de două ori, ci doar o dată și bine.  O viață absolut spectaculoasă!

Trăiesc a doua oară – Sharon Stone 

O carte scrisă cu foarte mult umor, plină de memorii, dar extrem de sinceră, despre povești dincolo de strălucirea de la Holllywood. Cu dezvăluiri personale, despre viață, traume și faimă, spuse în stilul propriu, fără perdea, însă cu grație și eleganță.

O citiți ușor, duminică dimineața la cafea.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply