Nici nu vreau să mă gândesc prin ce trec femeile forțate să stea în izolare alături de agresor, în multe cazuri și cu copii, în această perioadă. Numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu peste 50% în pandemie, categoria cea mai vulnerabilă fiind femeile care nu au la dispoziție mijloace pentru a raporta abuzurile la care sunt supuse.
Am stat de vorbă zilele trecute cu Giulia Crișan – Avocat Asociația ANAIS. Este cea mai în măsură să tragă un semnal de alarmă despre cum violența domestică a devenit o problemă socială gravă care afectează atât viața victimei, cât și a celorlalți membri ai familiei. Las mai jos definiția clară a violenței domestice si vă încurajez să share-uiti acest material pentru a încuraja toate femeile (ce se regasesc în ea) să vorbească până nu este prea târziu!
”Violența domestică este atunci când o persoană încearcă să controleze și să-și impună puterea asupra partenerului său într-o relație intimă. Poate fi vorba de abuz fizic, abuz emoțional sau abuz financiar. In majoritatea cazurilor este săvârșită de bărbați și experimentată de femei. Orice femeie poate fi afectată și se poate întâmpla în orice cămin.„
No Comments