Lifestyle

Află cum reciclezi capsulele Nespresso

2 octombrie 2018

Recunosc că nu am știut de faptul că aluminiul din care este formată capsula Nespresso se reciclează 100%, la infinit. Da, la infinit. Am zis bine. Sunt mare consumator de Nespresso de vreo doi încoace. Dar strâng capsulele pentru reciclat încă din ianuarie. Și asta fac și la birou. Multe pungi am predat spre reciclare și sunt tare mândră de asta.

Reciclarea este un cuvânt prea puțin folosit în România și de aceea mă bucur nespus de tare că astfel de companii mari reușesc să educe în acest sens consumatorii. Nespresso este un brand de cafea de lux, care a reușit să definească și să perfecționeze standardele de calitate în industria cafelei și să promoveze un ecosistem de practici responsabile – de la dezvoltare consecventă a relației cu fermierii cultivatori de cafea, până la momentul în care cafeaua este consumată și capsulele reciclate.

 

Care sunt pașii și cum se întâmplă reciclarea? Există niște punguțe sigilabile( la rândul lor reciclate) pe care le primești gratuit odată cu comanda, fie ea online sau direct la magazin. În ele poți strânge capsulele utilizate și se trimit  înapoi de unde au venit, adică Nespresso. De aici iau calea reciclatorului. Nu trebuie să speli capsulele sau să le cureți în prealabil. Le arunci direct în punga de reciclare și cel puțin trei săptămâni nu vei avea treabă cu mirosul neplăcut. După aceea nu mai garantez pentru asta, de aceea bine ar fi să îți faci timp să treci pe la unul din centrele de reciclare din București.

Odată ajunse la reciclator, se separă folia de aluminiu de zațul de cafea și se trimit separate către alte utilizări. Aluminiul se topește și se transformă în materie primă. Din care, apropo, se pot obține o grămadă de produse interesante: de la alte capsule, cutii de băuturi, ustensile de bucătărie și până la biciclete. Ba chiar și un briceag frumos făcut în colaborare cu Victorinox. Și dacă nu știați, zațul de cafea este și el  folosit pentru producerea de biogaz iar în momentul în care își epuizează potențialul energetic este transformat în compost pentru fertilizarea solului. Deci, nimic nu rămâne ne-refolosit…

Așadar, dacă ești consumator și vrei să reciclezi capsulele, am lăsat mai jos punctele de reciclare Nespresso, care din 2020 vor fi și mai multe în toată țara.

  •  Nespresso Boutique, Calea Dorobanți nr. 210
  • Punctul de vânzare Nespresso din AFI Cotroceni, culoarul Champs-Élysées 
  • Punctul de vânzare Nespresso din Băneasa Shopping City, la parter
  • La comanda online, prin curier

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply