Frumusețe

Tratamentul pentru păr cu cafeină

28 august 2018

De când mă știu am avut un păr bogat. Și sănătos. L-am moștenit de la mama. Când eram în liceu era foarte lung și ondulat, ba chiar spre creț. Consumam tuburi de balsam ca să îl pot pieptăna și descurca mai ușor, altfel se lăsa cu dureri de cap. Toată lumea îl admira, însă eu nu eram foarte etuziasmată. Îmi era tare greu cu el. Însă cu timpul am înțeles că părul meu este de fapt o bogăție. Așă că am început să îl coafez în multe feluri, buclele le făceam mari și bogate, firul era sănătos și arăta mereu impecabil. Dar pentru asta, credeți-mă era mereu nevoie de o îngrijire aparte și mai atentă. Numai posesoarele de păr creț știu cât este de complicat procesul prin care îți păstrezi o podoabă capilară frumoasă 🙂 Era mereu tuns în scări, îl spălam doar o dată pe săptămână (așa se spală părul creț, altfel se usucă mult prea tare, el fiind deja la textură mai uscat), balsam mult (acesta reușea să il ordoneze și să îl așeze, practic era produsul meu de styling), foloseam un pieptăm cu dinți rari, îl lăsam să se usuce natural și nu dormeam cu pernă. Nici acum nu dorm, doar foarte rar și aceea cu față de pernă de mătase…bună împotriva ridurilor 🙂


După ce am născut-o pe Ariana, părul meu și-a schimbat total structura și și-a pierdut oduleurile. Mi-a căzut fooooarte mult păr. Am fost nevoită să mă tund foarte scurt. Pentru prima dată. Experiența a fost una foarte bună și în felul acesta părul meu s-a regenerat total. Și-a recăpătat strălucirea și bogăția. Și am descoperit mersul la coafor:) Am 36 de ani și sunt într-o relație cu părul meu. Sincer! De mai bine de zece ani merg la coafor pentru spălat, coafat, vopsit și tot ce mai este nevoie. Dar am și acasă produse pentru îngrijire și styling, pentru orice situație. Știu că odată cu înaintarea în vârstă, noi, femeile, trebuie să ne ocupăm mai mult de noi, de aceea și podoaba capilară trebuie să primească atenția cuvenită pentru a-și menține aspectul sănătos și strălucitor.

După 40 de ani, organismul unei femei trece prin modificări semnificative. Se pregătește de menopauză. Well, da. Ajungem și acolo. Nivelul de estrogen (care protejează foliculii de păr) scade simțitor și astfel începem să ne confruntăm cu căderea părului. Destul de mult. Pentru a ține sub control o astfel de problemă trebuie să ne asigurăm de cantitatea necesară de vitamine organismului dar și de folosirea unor produse speciale pentru îngrijirea părului. Eu spre exemplu, am descoperit de curând produsele pe bază de cafeină de la Plantur39, special create pentru femei, pentru a preveni căderea părului cauzată de menopauză. Apropo, știți de șamponul pentru bărbați Alpecin, nu? Este creat de aceeași companie germană, Dr. Wolff Group.

Atunci când îmi spăl părul acasă eu folosesc șamponul Phyto-Caffein de la Plantur39, pentru păr vopsit. Cafeina din acest șampon activează rădăcinile și pătrunde în foliculul pilos încă din timpul spălării părului, iar extractele naturale din grâu provitamina B5 îngrijesc, repară și restabilizează rezistența părului. Însă produsul care îmi place mai tare și pe care l-am și folosit în vacanță, timp de zece zile, pentru că nu mi-am coafat părul atât de des și l-am lăsat în starea lui naturală, a fost Tonic Phyto-Caffeine care protejează și activează rădăcinile firelor de păr.

Complexul Phyto-Caffeine este repede absorbit de scalp și foliculul pilos, formând astfel un depozit de substanță activă ce se menține până la 24 de ore. Cum se aplică? Direct pe scalp. Apoi se masează ușor și uniform până ce soluția va fi absorbită în întregime. Cel mai bine se aplică dimineața, cel puțin așa se recomandă, se lasă câteva minute, iar apoi puteți să  coafați ca de obicei.

Despre cum arată părul meu după o folosire intensă a șamponului și tonicului am să vă povestesc mai multe după încă două săptămâni de folosire.

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ce produs mi-a plăcut de la Plantur 39 » Lorena Buhnici 10 septembrie 2018 at 17:39

    […] cum v-am promis, am revenit cu mai multe detalii despre produsele de la Plantur39 pe care le-am folosit în ultimele două săptămâni de zile. Și […]

  • Leave a Reply