Frumusețe

Trei reguli de bază pentru un bronz sănătos

23 iunie 2018

Cineva îmi spunea zilele trecute într-un interviu că nu stă la soare. Deloc. De câțiva ani buni se ferește de el pe cât posibil, însă chiar și așa folosește zilnic produse pentru protecție solară. Știm deja că indiferent dacă stăm la soare sau nu este foarte important să ne protejăm și să ne îngrijim pielea.

Prima regulă importantă pentru expunerea la soare este: ora. Și mie îmi place să stau la soare, dar nu foarte mult, de aceea atunci când sunt în vacanță aleg primele ore ale dimineții și puțin după-amiaza, dacă nu cumva aleg să fac altceva. Nu insist pentru un bronz puternic, ci doar cât pielea mea să capete un aspect frumos și sănătos.

Regula numărul doi și poate cea mai importantă: produsele de protecție adecvate. Fără emulsii, creme, uleiuri cu protecţie atât împotriva radiaţiilor de tip UVA, cât şi a celor UVB, pielea noastră ar căpăta uscăciune, sensibilitate, riduri fine, pistrui, pete de orice fel (pigmentate), alunițe (nevi pigmentari), chiar și a celor ieșite în relief (nevi tuberoși). Nu mai zic a vaselor de sânge mici care în timp se dilată și devin vizibile și mai ales a cancerului de piele. Prin urmare, având în vedere toate acestea, cred că protecția solară este foarte importantă atât pentru noi, adulții, cât și pentru copii.

Eu, spre exemplu, weekendul acesta voi folosi pe parcursul zilelor, fie că voi sta sau nu la soare, crema Sensitelial cu SPF 50 de la ACM Laboratoire_. Este destinată pielii fragile și sensibile, conține ingrediente active, precum minerale și extract de pudră de perle care hidratează pielea și previne îmbătrânirea acesteia. Se aplică o dată la 2-3 ore pe parcursul întregii zile și este rezistentă la apă.

Regula numărul trei: produsele trebuie aplicate corect. Cine nu vrea un bronz sănătos și mai ales uniform?! De aceea cred că este important și modul cum aplicăm aceste produse de protecție. Aplicați mai mult decât este necesar, din abundență chiar, și foarte important… cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare. Nu vă fie teamă că nu vă veți mai bronza, vă asigur că pielea este mai bine protejată și astfel nu riscați să vă ardeți pe zonele sensibile, acolo unde pielea este mai sensibilă. Veți vedea că la final pielea este strălucitoare și sănătoasă.
Cam așa stau lucrurile și în cazul copiilor. Pentru Ariana, spre exemplu, folosesc crema sub formă de spray tot de la ACM, tot gama Sensitelial, cu SPF 30 ce și asigură protecția optimă împotriva spectrului UVA/UVB. Îl i aplic cu generozitate cu jumătate de oră înainte de expunerea la soare și, o dată la două ore, dar și după ce iese din apă. Îmi place acest spray pentru că nu lasă urme albe, se aplică ușor pentru că este  prin pulverizare și este special creat pentru pielea sensibilă și fragilă a copiilor, chiar și în cazul pielii intolerante. Datorită filtrelor minerale și organice, inclusiv extractului microionizat de perle, factorul de protectie solară este optimizat în așa fel încât textura ușoară și fluidă să fie confortabilă pentru piele. Nu conține parfum și nici parabeni.

Și să nu uităm de protecția pentru ten. Aceasta mi se pare că este extrem de importantă pe tot parcursul anului, nu numai vara. El este cel mai expus dintre toate, așadar merită o atenție deosebită. Și pentru că tot folosesc gama ACM, weekendul acesta voi testa la mare și gelul Sensitelial cu SPF 50. Este ideal pentru pielea fragilă și sensibilă, ba chiar și alergică, se aplică foarte ușor fiind sub formă de gel, cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. Crema colorată Sensitelial cu SPF 50 mi se pare și mai tare pentru că oferă și luminozitate și o colorare frumoasă și aurie a tenului. Ah, și îmi place pentru că tubul este mic și îl pot lua și în geantă cu mine. Am uitat să vă spun că sunt fan recipiente mici :))

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply