Interviuri

Dependentă de muzică, Ozana Barabancea

2 martie 2018

A știut de mică ceea ce își dorește. Muzică. Și nu orice fel. Operă. Pe care o consideră…sacră. Și nu poate trăi fără ea. Este cunoscută pentru interpretările sale impecabile din operă, dar și pentru show-urile de jazz suținute în toate colțurile lumii, nu mai zic de energia cu care impresionează oamenii din jurul său. La prima vedere pare a fi dură, însă cred că de fapt acesta este modul prin care își maschează sensibilitatea. 

A debutat pe scena muzicală în anul 1990, în 1997 a fost laureată la Festivalul de Jazz „Napocensis” și a făcut parte din distribuția unor musicaluri precum Chicago, în regia lui Ricard Reguant, Lautrec la Bordel, semnat de Horațiu Mălăele, Un altfel de cabaret, regia Anca Sigartău. Este și un dascăl remarcabil care face din tehnicile vocale o artă a exprimării clare și emoționante a mesajului muzical, și arată asta ca jurat în  showul de televiziune „Te cunosc de undeva“. 

Ce îmi place la ea? Este fermă și sigură pe ea. Pe cât de puternică, pe atât de sensibilă. Iar când vine vorba de muzică și carieră tratează totul cu maximă seriozitate și devotament. De 30 de ani. Ceea ce este remarcabil.

Astăzi, Ozana Barabancea.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply