Interviuri

‘Vreau să le dezvolt copiilor empatia’

17 septembrie 2017

A fost educator la două grădinițe private. La Arad. Când și-a dat seama că nu poate să lucreze în sistem, pentru că pur și simplu nu se potrivește, și-a vândut apartamentul, a răbdat, a muncit mult și și-a deschis o grădiniță privată exact când a rămas însărcinată. Meseria de educatoare nu a fost niciodată ușoară. Cel puțin eu așa am auzit. Trebuie să îți placă copiii mult și să ai răbdare. Să comunici permanent și să aduci ceva nou în predare și joacă sau mai bine zis să nu fii plictisitoare. Căci altfel ei te vor taxa. Însă ea face această meserie într-un fel anume și reușește să îi modeleze pe ficare în parte. Ce fac copiii? Își doresc să vină mai repede următoarea zi de grădiniță.

A ajuns în București în 2015. Aici a simțit mai bine diversitatea și posibilitatea de dezvoltare, atât profesională, cât și personală, însă a mers și pe instinct. Căci și-l ascultă destul de des. Și funcționează bine. De aceea a rămas aici și a fondat Grădinița Bergman – Nature Kindergarten, o grădiniță altfel, care încurajează educația prin joaca în natură dar și prin multă empatie. Este prima grădiniță din București și prima din România după un model educațional nordic „friluftsliv“, cu jumătate din curricula zilnică desfășurată în aer liber și orientată spre reconectarea copilului cu natura. Și într-un mod indirect, ce să vezi?! Îi învață și pe părinți că cel mai bine copiii se cresc atunci când avem încredere în ei și îi lăsăm liberi.

Ce îmi place la ea? Răbdarea, da. Și iubirea imensă față de copii. Puțini mai au astfel de calități în ziua de astăzi. Îi admir perseverența și modul în care a ales să facă o meserie atât de clasică. Pentru că arta de a fi educator nu se învață la nici o facultate.

Astăzi, Adina Horga.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cristina 16 septembrie 2018 at 20:44

    Ipocrita ambitie de la o persoana falsa si complet lipsita de empatie. Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul…

  • Reply Diana 26 martie 2020 at 11:23

    Femeia minte de ingheata apele. Gradinita pe care ea azi o detine a deschis-o datorita fostul ei sot, pe care l-a santajat ca nu il lasa sa isi vada copilul daca nu ii lasa ei gradinita pe care fostul sot a finantat-o si deschis-o. Apoi a rebranduit gradinita respectiva si si-a continuat viata mintind in stanga si in dreapta. In alt interviu zicea ca a deschis gradinita din banii obtinuti de pe vanzarea colectiei ei de filme (ceea ce nu a existat vreodata, fostul ei sot avea colectia)…Cu toate astea el nu este mentionat in niciun interviu. Mai mult decat atat, la gradinita ei din Arad un copil a fost muscat pe tot corpul de catre ceilalti copii in timp ce educatoarea nu era atenta. Adina Horga este o mincinoasa si o femeie lipsita de scrupule si bun simt, imi pare rau ca promovati asa ceva

  • Leave a Reply