Interviuri

Cel mai cool consultant de stil

15 iunie 2017

Toate ne dorim să avem o garderobă perfectă în care să găsim ceva frumos pentru fiecare ocazie, însă să fim sincere: nu toate avem înclinația, creativitatea sau timpul necesar pentru a construi…această garderobă. Stilul nu ține doar de îmbrăcăminte. Ține și de cât de mult te cunoști pe tine însuți, adică ce preferințe stilistice și cromatice ai, dar și de forma corpului, respectiv ce croieli și culori te avantajează. Stilul înseamnă creativitate în opinia mea, însă bunul gust se dobândește în timp sau se învață de la un consultant de stil.

Invitata mea de astăzi este consultant de stil, personal shopper, trainer și jurnalist de modă. În 2004 a pus bazele primului birou de consiliere de imagine din România, “Image Matters”, organizează cursuri de stil personal în întreaga țara, cursuri corporate dar și cursuri speciale pentru pasionatele de modă care își doresc să urmeze o carieră în domeniu.

După Facultatea de Jurnalism și câțiva ani de PR și Publicitate, a lucrat pentru Fundația – Steven Spielberg “Survivors of the Shoah”). A locuit mai bine de cinci ani la Bruxelles și apoi în Budapesta. În Bruxelles, a lucrat pentru un ONG din domeniul resurselor umane și reorientare profesională pentru expatriați, a fost Director of Fundraising, Marketing and Communications. A urmat apoi cursuri de specializare în domeniul consultanței de imagine și stil (cursuri la Londra despre istoria modei, la Viena despre psihologia vestimentației și la Budapesta despre make-up), în paralel cu o serie de cursuri de Business Management. Pasiunea pentru scris a rămas de aceea există și stylediary.ro, un blog complet despre tendințe în modă, stil și recomandări pentru pasionate.

Ce îmi place la ea? Are un traseu profesional fooooarte bine structurat și interesant și se numără printre puținii profesioniști în domeniu care nu fac din asta o apariție la TV, zilnic. Este pozitivă, veselă, calmă, dornică să împărtășească tot ceea ce știe și pregătită oricând să ia la rând mall-urile și magazinele la o tură de shopping calculat și inspirat pentru o clientă. Îmi face o deosebită plăcere să o anunț, pe această cale, că sunt într-o schimbare de stil iar dressingul meu strigă…ajutor!!

Astăzi, Irina Markovits.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply