Călătorii

Cel mai frumos hotel de pe Valea Prahovei

24 noiembrie 2016

Cam de un an de zile am redescoperit Sinaia datorită unui hotel mic și cochet. Ioana Hotel este primul boutique hotel de cinci stele din Sinaia și este situat  între drumul cotei și Telegondolă. De fapt, același drum care duce și la cota 1400.  Arată ca într-o poveste. Arhitectura este modernă și se potrivesște de minune peisajului de munte. De la prima vizită, acum un an, am simțit că acesta va fi unul dintre hotelurile mele preferate. De obicei, mă reîntorc maxim de două ori la același hotel însă la acesta am tot revenit pentru că mă simt excelent și pentru că până acum nu am avut nici cea mai mică neplăcere. Și sper să nu am pe viitor.

ana3

Atmosfera este caldă, primitoare și veselă. Personalul mi-a zâmbit încă de la intrare, ceea ce este rar în țara noastră. Pe tot parcursul șederii au fost la fel. Veseli, cu zâmbetul pe buze și mereu atenți ca totul să fie pe placul clientului. Încă de la intrare zona de Lounge este dotată cu un șemineu rotativ central pentru a crea acea atmosferă confortabilă și cozy, o bibliotecă plină cu cărți pentru toate vârstele, ziare, reviste și un televizor pentru amatori.

Camerele sunt spațioase și frumos amenajate, de o curățenie impecabilă și bineînțeles cu toate serviciile și facilitățile unei camere de cinci stele plus. Pentru că spuneam că este un hotel boutique, acesta are o capacitate de numai 53 de locuri de cazare, dintre care 24 camere în 17 camere duble, una single, un junior suite și cinci  apartamente,  trei cu zonă spa proprie. Și pentru că există acest concept serviciile sunt în cea mai mare parte personalizate pentru fiecare client în parte, mergând până la personalizarea structurii minibarului. Apartamentele sunt dispuse pe două sau trei niveluri și poartă nume de zone sau stațiuni montane, de schi, precum Cortina D’Ampezzo, St. Moritz, Tirol, Salt Lake și Aspen. Frumos, nu?

ana

img_2128

ana1

ana6

Dacă aveți în dotare copii aceștia sunt și ei răsfățați, încă de la sosire, cu un mic cadou. Stați liniștiți, puteți să faceți degustarea de vin cât copiii se distrează la locul de joacă de lângă restaurant. Și ce restaurant! Forest este unic și spectaculos. Dorința proprietarului a fost de  a nu tăia copacii din jurul hotelului pentru construcția sa.  Astfel, a rezultat un restaurant în mijlocul naturii, cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri, cu mese amplasate în separeuri din lemn, copaci și plante peste tot, ba chiar și câțiva iepurași care zburdă în voie, spre surprinderea și bucuria turiștilor. Nu mai zic a copiilor.

img_2114

Forest nu este un restaurant ieftin. Calitatea nu o găsim la preț mic niciodată, nu? Dar vă asigur că merită să încercați măcar o dată. Este cu specific vânătoresc, pentru cine este amator, dar găsiți și mâncăruri simple. De la ciorba de mistret cu tarhon sau labă de urs, până la varză cu ciolan, cocoșel de munte cu lămâie și ciuperci, salată cu avocado și cozi de raci și black angus. Totul este foarte bine servit până la ultimul detaliu.

ana5

Hotel Ioana este pentru cei romantici, pentru cei care vor un weekend la SPA, departe de zgomotul orașului sau pentru cei care vor aventură off-road sau montană, pentru cei care vor să stea în familie și de ce nu pentru cei gurmanzi. Aici găsești totul. Și cred că despre asta este vorba. Cu puțin efort și imaginație câștigi un client pe termen lung și poate de la el mai mulți.

Single sau double in single – 350Ron/noapte

Double Standard – 450Ron/noapte

Double cu Șemineu și Jacuzzi – romantic Room – 750Ron/noapte

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply stan 10 ianuarie 2017 at 8:56

  Buna,

  Am fost la un team building aici in urma cu 2 ani si ne-au servit o prajitura cu mucegai de toata bafta (recongelata probabil)… fara absolut nicio scuza. Locul in schimb este superb.. dar pacat ca se intampla astfel de lucruri.

  • Reply Lorena 12 ianuarie 2017 at 12:03

   Asta nu e placut, intr-adevar. Eu am patit asta si la 5 stele, afara.
   Zic sa fim optimisti…

 • Reply Capitanul 21 mai 2021 at 16:25

  Wow super, urmatoarea data cand trec prin Prahova cu siguranta o sa dorm aici!! Mersi de recomandare

 • Leave a Reply