Fashion

Pardesiul purtat ca rochie

21 octombrie 2016

Toamna asta mi-am pus în gând să port pardesiul altfel.  Am renunțat la clasica abordare peste alte haine. În zilele cu soare l-am transformat rapid într-o rochie comfortabilă de zi. Pardesiul este de fapt o haină lungă, mai subțire decât paltonul care se poartă toamna și primăvara. Însă cum moda este într-o continuă schimbare și transformare cred că ne putem permite să experimentăm cele mai ingenioase combinații și să transformăm hainele în funcție de preferințele, ideile și personalitatea noastră. Astăzi, varietatea de croiuri și materiale în care se găsește pardesiul ne permite  să adaptăm această piesă longevivă stilului propriu.

Fie că alegem o piesă statement, fie că apelăm la pardesiul clasic bej sau negru, orice ținută în care îl mixăm nu are cum să nu treacă neobservată. Îmi aduc aminte acum de celebra scenă de la finalul filmului Breakfast at Tiffany’s unde Audrey Hepburn poartă un pardesiu bej clasic iar George Peppard poartă un trench aceeași culoare. Clasic, nu?

audrey

Sunt convinsă că nu sunt prima și nici ultima care poartă astfel un pardesiu, însă m-am gândit să vă arăt cum l-am asortat și purtat eu în zilele calde de toamnă. Mi se pare că purtat ca o rochie este mult mai elegant și mai chic decât dacă l-aș pune peste alte haine subțiri. Nu ar ieși în evidență deloc. Ar fi doar o haină aruncată peste alte haine. Eu i-am suflecat puțin mânecile, l-am strâns bine cu cordonul în talie (fiind un pic mai larg pe mine) și mi-am pus un tricou subțire pe dedesubt pentru că decolteul era destul de mare.

Voi cum ați purta/purtat pardesiul?

lorena6

lorena3

lorena9

lorena8

lorena10

lorena12

Pardesiu – Marks&Spencer

Sandale –  Missoni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply