Este pentru a doua oară când sunt provocată sa gătesc. Nu sunt genul care să se închidă în bucătărie și să gătească trei feluri de mâncare complicată plus desert, pentru două zile. Gătesc proaspăt pentru Ariana, doar seara, când vine de la grădiniță, însă nu mâncăruri care să îmi ia cu orele în bucătărie. Așadar, mă întâlnesc cu bucătăria ceva mai rar și de scurtă durată.
Atunci când Ariana nu este acasă recunosc că intru în bucătărie doar dimineața să beau o cafea și să îmi mănânc cerealele cu iaurt. George dispare și mai repede, după ce bea un espresso. Iar seara nici că deschid frigiderul. Ajungem foarte târziu, așadar masa de seara o luăm în oraș.
De data asta am fost provocați să gătim împreună. Și nu orice fel de mâncare. Ci una care să meargă cu berea Staropramen. Granat. Pai și ce să meargă mai bine la o bere decât ceva cârnați ajunși în final prăjiți în tigaie. Așadar, am gătit pernuțe crocante de orez cu maioneză de oțet balsamic. Sună bine, știu. Gustul? Este delicios. Și pentru că a mers cu bere, George a propus să ne cinstim.
Consistența făinoasă a orezului, pelicula crocantă și sărată a pernuței, cremozitatea și elasticitatea dulce acrișoară a mozzarellei, condimentele și salinitatea cârnatului merg de minune cu gustul caramelat, piperat și catifelat al berii granat de la Staropramen.
Dacă vreți să aflați mai multe specialități care să mergă de minune cu berile Staropramen, intrati pe pagina de facebook Staropramen, Chef Foa gătește zilnic o mulțime de rețete care mai de care mai savuroase. Rețete găsiți și în aplicația ChefXperience și parcurgând sesiunile de cooking, intrați în tragerea la sorți pentru Cuțitul Bucătarului.
Iar dacă vreți să încercați rețeta noastră, vă las mai jos ingredientele:
100g orez carnaroli/arborio
½ ceapă galbenă
100g unt
100g carnați proaspeți
100g mozzarella rasă
1 linguriță cimbru+busuioc uscat
50g parmezan ras
Sare+piper
Mod de preparare: Tocați fin ceapa. Într-o oală preîncălzită la foc mediu pe aragaz puneți 50g din unt și ceapa pentru călire. Când obținem culoarea aurie a cepei adăugăm vinul și îl lăsăm spre evaporare. După evaporarea vinului adăugăm un castron cu apă (cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de cantitatea de orez) și dăm focul la minim. Când apa s-a evaporat adăugăm untul rămas și parmezanul amestecând continuu timp de un minut. Separat facem o compoziție pe care ulterior o vom alătura orezului. Adăugăm carnații (fără membrană), mozzarella, mixul de ierburi aromatice și asezonăm cu sare și piper. Amestecăm cu orezul și formăm mici sfere pe care le dăm prin făină, apoi prin ou bătut și în final prin pesmet.
Putem găti în baie de ulei la 160°C sau în cuptorul încins la 200°C. În maioneză amestecăm o lingură de oțet balsamic pentru aciditate. Serviți pernuțele calde împreună cu maioneza.
3 Comments
[…] mele culinare sunt din ce în ce mai interesante. Când am acceptat provocarea Staropramen, iată aici prima încercare, nici prin gând nu mi-a trecut că voi învăța câteva secrete, demne de […]
Sunteti megatalentati! Este foarte dragut sticker-ul de pe perete, unde se poate gasi (daca nu va deranjeaza)!!
Si eu sunt foarte interesata de unde se poate procuraaaaa!!!!!!!