Lifestyle

Pastreaza-ti copilul intreg

2 noiembrie 2013

Peste doi, trei ani va trebui sa-i explic fetitei mele cateva reguli minime de circulatie in trafic. Pe unde poate sa mearga cu bicicleta sau cu rolele ori pe unde nu are voie sa traverseze. Stim cu totii cat de activi dar si de spontani pot fi copiii în traficul rutier. Chiar din primii ani de scoala aceştia se deplasează pe jos, cu bicicleta şi ca pasageri în masini sau mijloace de transport în comun, mulţi dintre ei bazându-se pe parinti sau bunici ca sunt ei atenti.

Companiile mari au in bugetele anuale fonduri pentru campanii de responsabilitate sociala. Adica mai pe scurt cheltuiesc niste bani pe campanii prin care sa arate ca le pasa de societate. Toate numele mari o fac. Unele mai prost, altele mai …destept. Adica mai vizibil. Cele mai destepte companii fac din aceste campanii ceva cu adevarat util pe termen scurt dar profitabil pe termen lung. Ofera copiilor educatie rutiera si eventual mai tarziu ii transforma in clienti.
Una dintre companiile care cheltuiesc bani pe asa ceva in Romania este Mercedes Benz Romania, care in parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, organizeaza lectii de siguranta rutiera in cateva scoli din Bucuresti. Programul educational se numeste Mobile Kids si se bucura de sustinerea lui Andi Moisescu, care este si presedintele Organizatiei Salvati Copiii Romania.
În cadrul programului Mobile Kids, traineri şi voluntari din partea Mercedes-Benz România şi Salvaţi Copiii susţin sesiuni de informare pe tema siguranţei rutiere într-o formă interactivă, într-o serie de şcoli selectate din Bucureşti.
Lecţiile Mobile Kids sunt concentrate pe promovarea a zece reguli esenţiale de circulaţie şi sunt organizate într-o formă interactivă şi atrăgătoare pentru copii, pentru o aprofundare cât mai bună a informaţiilor. După fiecare lecţie, copiii sunt invitaţi să completeze un scurt test despre comportamentul responsabil în trafic, menit să le verifice cunoştinţele proaspăt dobândite.

Campania o puteti auzi si la postul de radio românesc Itsy Bitsy, unde sunt difuzate pastile informative cu sfaturi practice şi norme de circulaţie, pentru ca lecţiile Mobile Kids să ajungă la cât mai mulţi copii şi părinţi.
Invitata la una dintre lectiile despre siguranta rutiera, sustinute in cadrul Scolii Centrale din Bucuresti, am fost placut impresionata sa descopar copii de clasa a treia care stiau foarte bine regulile de baza pe care trebuie sa le respecte in trafic. Inteligenti, haiosi si dornici sa cunoasca si mai mult decat stiau deja.
La final toti copiii au facut poze cu mascota Mobile Kids, pe care apropo …cativa au cerut sa o primeasca pentru ca vor sa o posteze pe facebook!, au primit brosuri educationale pe care sa le aprofundeze acasa impreuna cu parintii dar si masinute Mercedes Benz. Ca tot isi doresc ei masina Mercedes cand vor fi mari. N-au lipsit nici autografele oferite de Andi! Ca deh…copiii chiar au talent!

20131102-141302.jpg

20131102-141311.jpg

20131102-141327.jpg

20131102-141339.jpg

20131102-141519.jpg

20131102-141535.jpg

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply