Lifestyle

Povestile despre cancerul la san…nu sunt povesti

21 octombrie 2013

M-am bucurat foarte mult zilele trecute cand am primit invitatia de a participa la inaugurarea Centrului de screening, diagnostic si tratament al cancerului la san, in cadrul Spitalului de Ortopedie si Chirurgie Plastica Medlife (Bulevardul Ferdinand 89-100). A fost o intalnire extrem de placuta cu o echipa de medici cum rar mai intalnesti in ziua de astazi. Implicati, deschisi si foarte cunoscuti profesional la nivel international. Vorbesc aici despre: Dr. Nicolae Antohi, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, Dr. Gabriel Gogescu, medic primar chirurgie oncologica, Dr. Radu Ionescu, medic primar chirurgie plastica. 

Centru de Chirurgie Oncoplastica Medlife cuprinde o gama complexa de proceduri si interventii chirurgicale precum: screening ecografic, excizii sectoriale simple, ghidate ecografic sau cu reper metalic, punctie biopsie mamara, biopsia ganglionului santinela, mastectomii simple sau modificate, interventii pentru reconstructia imediata sau tardiva a sanilor dupa mastectomie, dar si reconstructia mamara in acelasi timp cu mastectomia. Acest nou centru dispune de aparatura de ultima generatie, include o sala de operatie dotata cu echipamente performante, servicii de garda 24/24 pe zona de ATI si chirurgie, servicii de urgenta, unitate de transfuzii si rezerve moderne pentru spitalizare. Centrul se adreseaza tuturor femeilor, dar mai ales celor care se regasesc in una din categoriile cu risc: au avut in familie cazuri de cancer mamar; au avut primul copil dupa varsta de 30 de ani sau au avut cancer mamar. Rata de supravietuire in situatia descoperirii din timp a cancerului de san, in stadii incipiente, este de 96-98%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La aceasta intalnire am cunoscut-o si pe Cristina (35 de ani, stilist de meserie), una dintre femeile care a cunoscut aceasta boala parsiva. Nu s-a lasat descurajata si s-a luptat cu boala pana a invins. “Cancerul la san a vrut sa-mi fure feminitatea, dar nu l-am lasat.”

Presupun ca este greu sa vorbesti de bine despre orice boala care vrea sa-ti ia viata. Cu atat mai putin cred ca poti gasi sa spui ceva pozitiv despre cancerul la san. Ei bine, Cristina ne-a vorbit deschis si cu mult zambet despre povestea ei. O poveste care spune ea ” nu a inceput in secunda in care a aflat ca are cancer, ci in ziua in care a decis sa mearga la doctor:”

Asadar, dragele mele, aveti de facut doar doi pasi importanti: cu cat stiti mai multe despre cancerul la san, cu atat mai usor va fi sa luati decizia de a merge la control si cu cat veniti mai devreme la control, cu atat mai linistite veti fi in aceasta privinta. Nu trebuie sa va mai spun ca stilul de viata sedentar, alimentatia bogata in grasimi, fumatul si consumul de alcool contribuie si ele la riscul de aparitie a cancerului la san.

Daca aveti abonament Medlife, Centrul de Chirurgie Oncoplastica va ofera gratuit pachetul de screening. Acesta include: consult oncologic, ecografie/mamografie, consult interpretare rezultate. Daca nu aveti abonament, Medlife va ofera pachetul de screening la un pret foarte bun, de numai 250 lei. Programarile le puteti face la numarul de telefon 021/9646. Pentru pacientele care au nevoie de mastectomie se ofera gratuit consultul de chirurgie reconstructiva, oferta fiind valabila pana la sfarsitul lunii octombrie 2013. 

Prin urmare, cele care nu ati fost demult la un control, nu mai stati pe ganduri, includeti in agenda voastra si o programare la medic. Nu trebuie sa va speriati. Important este sa nu intarziati! 

Sanatate multa va doresc!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply