Lifestyle

Zeppelin LZ 127 Cronograph

31 iulie 2013

 

 

 

 

 

 

 

Scurt istoric Zeppelin

Primul dirijabil a fost construit în 1896 de către ofiţerul croat David Schwarz. Un an mai tîrziu, la 3 noiembrie 1897, aparatul construit pentru armata germană a fost testat la Tempelhof, lîngă Berlin. Succesul a fost doar unul parţial deoarece pilotul a pierdut controlul şi s-a prăbuşit după ce una dintre elicele dirijabilului a cedat. Ofiţerul a murit în acelaşi an, fără să mai efectueze alte testări ale aparatului său.

 În 1898, contele Ferdinand Adolf August Heinrich Graf Von Zeppelin a cumpărat, de la văduva lui Schwarz, planurile dirijabilului. Pasiunea contelui german pentru aceste aparate zburătoare a fost manifestată încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea, după ce a luat parte la războiul franco-prusac şi după ce a observat pentru prima dată utilizarea baloanelor de către armata franceză.

Zeppelinul, așa cum avea să fie cunoscută respectiva invenție, este o mașinărie imensă (primul model avea 128 m ajungându-se ulterior la modele de 245 m lungime), cu o carcasă rigidă sub formă cilindrică, care se menținea în aer datorită unor camere cu hidrogen și se manevra cu ajutorul unor elice alimentate de motoare în 4 timpi.

Ceasurile de mână marca Zeppelin au început să fie produse în 2007 de compania POINTtec, care mai deține în portofoliu mărcile Junkers și Maximilian. Produsele Zeppelin aduc un design original și o calitate germană autentică. Ele sunt fabricate din materiale atent selecționate și pun accent mai degrabă pe designul de inspirație aeronautică, păstrând o funcționalitate obișnuită.

Sunt “consumatoare” de ceasuri. Iar cel despre care va scriu astazi, Zeppelin LZ 127 Cronograph, ma gandesc serios sa-l adaug la colectia mea. Mda…este un ceas clasic, barbatesc, dar asta nu inseamna ca nu il putem purta si noi femeile.

 

 

 

 

 

 

 

Culoarea cadranului este bej si are o dimensiune de 36 mm, este din cristal mineral si chiar daca este o marca germana, mecanismul este pur elvetian. Forma carcasei este rotunda, din otel inoxidabil, de culoare argintie, dimensiunea este de 40 mm, iar grosimea de 11 mm.  Bratara este din piele naturala, de culoare maro inchis si are o cusatura decorativa de culoare bej. Sistemul de inchidere este cu o catarama standard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aratatoarele au insertii luminiscente. Este rezistent la 50 m adancime, iar greutatea este de 65 gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este un ceas foarte atragator, culoarea ne ajuta sa-l asortam foarte usor la aproape orice tinuta de zi. Eu l-am asortat la  o rochie ( Stefanel) cu destul de multe culori si in carouri mari, insa calde. S-a potrivit de minune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În România ceasurile Zeppelin sunt comercializate în exclusivitate de Watchshop, cel mai mare magazin online de ceasuri originale. Aici gasiti garantat si cele mai bune preturi. Astept si parerile voastre.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ivan Costin 7 februarie 2014 at 15:46

    Buna Lorena,

    Intradevar, am descoperit si eu ceasurile de la Zeppelin destul de tarziu, mi-am achizitionat modelul LZ 127 prin luna noiembrie tot de pe wathshop.ro ( am cautat peste tot sa vad un magazin in care sa fie vreun model de la Junkers sau Zeppelin, pur si simplu nu gasesti pe nicaieri). Mai am un Seiko automatic, insa de cand am Zeppelin-ul sunt fascinat, nu-l mai dau jos de la mana. Cam in 2 ani planuiesc sa-mi mai iau ceva produs tot de catre cei de la POINTtec , posibil un Junkers, cele de la Maximilian nu prea ma atrag :).

  • Reply dan 5 iunie 2014 at 9:31

    Interesant

  • Leave a Reply