Călătorii

Un weekend la Praga

24 aprilie 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

Praga nu a fost bifata pana acum 2 saptamani pe lista noastra turistica. Asa ca ne-am facut un bagaj mic si …am evadat. De fapt a fost o surpriza pentru sot pentru ca a fost cadoul meu pentru el de ziua lui.

Praga este un oras turistic in toata regula, plin de locuri istorice,stradute cu cladiri superbe, piete vechi, castele, biserici, catedrale, toate foarte bine conservate pentru timpul modern. Chiar daca ne-am miscat mai greu cu burtica si nu ne-a permis sa atingem prea multe obiective turistice, am reusit totusi sa vizitam Castelul Pragai, cu o priveliste minunata asupra orasului, gradinile, ulita de aur, Primaria orasului vechi, orologiul astronomic, orasul nou si piata Wenceslav, un fel de Champs Elysee. Mancarea este excelenta si merita sa experimentati iar deserturile nici sa nu va ganditi sa le dati uitarii. Nu mai zic de berea locala care de altfel nu este deloc scumpa.

Deşi Praga este, probabil, cel mai cosmopolit oraş al Europei Centrale, transportul până în capitala cehă este cam dificil. Nici la aeroport, nici în autogări, nu veţi găsi oficii de turism, sau daca aveti noroc sa gasiti o harta in oras aceasta nu este si in engleza. Are insa un sistem eficient şi ieftin de transport în comun cu trei linii de metrou şi zeci de linii de tramvai. Tramvaiele sunt rapide şi destul de frecvente, aproape oriunde sunteţi în Praga, puteţi să găsiţi o staţie de tramvai în împrejurimi. Din pacate Praga nu este atât de bine conectată cu reţeaua europeană de transport ca Viena sau Budapesta.

Singura care ne-a cam suparat a fost vremea. Nu prea a tinut cu noi. A fost foarte frig si a plouat, insa cu putin curaj am reusit sa facem o minivacanta super reusita.

PS. Nu stiu cum am reusit dar din neatentie am pierdut toate pozele! Acestea doua sunt singurele “scapate”. Sunt suparata maxim! In pozele astea eram zgribuliti de frig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply