Lifestyle

Designerii romani au impresionat la Berlin

14 iulie 2011

Pentru moda romaneasca a mai fost facut un pas. Si unul chiar important. Pentru prima oara la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, prima saptamana a modei din calendarul international, 6 designeri romani si-au prezentat colectiile in fata a sute de invitati si presa de specialiate.

In cadrul Saptamanii Modei  de la Berlin au particiat peste 60 de creatori, insa designerii romani precum Irina Schrotter, Lena Criveanu, Alina Botea, Lucian Broscatean, Mihaela Galvan si Angela Vasiliu au reusit sa lase fara comentarii criticii de moda si in acelasi timp sa convinga invitatii sa comande haine MADE IN ROMANIA.

Cea care a deschis show-ul dedicat modei romanesti a fost Irina Schrotter, veteran deja in randul marilor designeri internationali, dar si unul dintre creatorii mei preferati, cu colectia “Lost in translation”. Lena Criveanu a combinat elemente traditionale romanesti cu croiuri inspirate din moda anilor 20, Lucian Broscatean deja numit “copilul teribil al modei romanesti” si-a prezentat colectia “Inverted Perspective” folosind de aceasta data si culoare pe langa obisnuitul negru, iar Alina Botea a mers pe tinute elegante, diafane si pline de culoare. Accesoriile au fost si ele pe masura asigurate de Mihaela Glavan, care si-a prezentat colectia de toamna – iarna, iar Angela Vasiliu a mizat pe incaltamintea anilor ’70 in tonuri pastelate.

Cred ca prin acest eveniment moda romaneasca si-a confirmat profesionalismul si seriozitatea, standardele internationale impuse reusind sa faca din  moda romaneasca una recunoscuta din ce in ce mai mult.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply