Călătorii

3 zile in Larnaca!

11 iulie 2011

Cipru, soare, plaja, apa….si din nou apa, plaja, soare…in final tot Cipru! 3 zile pline de soare si plaja, muuulta balaceala si cel mai important ….relaxare. Am fugit de la canicula din Bucuresti la una mai usor si mai placut suportabila. Cipru este o destinatie ideala pentru cateva zile de vacanta. Plajele sunt inguste, cu palmieri inalti, restaurante cu preparate culinare excelente, cluburi de noapte si baruri pentru cei care sunt mai activi noaptea, dar si obiective turistice si culturale.

Larnaca are o istorie foarte bogata si  interesanta. Este considerat cel mai vechi oras din Europa care a cunoscut o dezvoltare uimitoare, fiind dotat cu aeroport, un port modern si inconjurat de plaje superbe. Legenda spune ca a fost fondata de fiul cel mare a lui Noe, pe nume Khittim, inainte acest oras fiind cunoscut sub numele de Kition sau Kittium. Numele orasului Larnaca este asociat cu Zenon, filozof grec. Oficial capitala insulei Cipru este Nicosia.

Pentru cazare am ales Resort Golden Bay, la 24 Km de aeroport. A fost mai mult decat perfect. Pranzul sau cina se putea lua in interiorul Resortului dar si in afara lui, la restaurante mici si cochete pregatite oricand sa te intampine cu deliciile culinare locale dar si cu voie buna. Mai ales ca printre angajati am dat si peste cativa romani plecati de mai bine de 5 ani care ne-au facut sederea si mai placuta.

Pentru cei care vreti sa alegeti ca destinatie de vacanta Larnaca trebuie sa stiti ca este putin mai scump decat Grecia sau Turcia. Iar daca vreti sa explorati mai mult va sfatuiesc sa inchiriati o masina …in felul acesta veti vedea si plimba mai mult.

Va recomand Cipru cu incredere.

Sambata seara am avut parte si de o nunta amenajata la piscina…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply