Lifestyle

Trenciul

9 mai 2011

Episodul 6 – Dulapul tau

Trenciul sau pardesiul (cum m-a invatat mama de mica) este o piesa vestimentara forever, mereu in voga si care dupa parerea mea nu v-a inceta sa dispara din peisajul modei. Este mereu reinventat dar cu designul aproape neschimbat.  De peste un secol este purtat pe orice vreme de catre femei dar si de catre barbati. Poate fi purtat cu aproape orice si are misiunea extraordinara de a te scoate din anonimat si de a te face pe loc misterioasa. Este chiar optiunea cea mai eleganta pe o vreme capricioasa. Eu numesc trenciul multi-functional dar cu mult stil si bun gust.

Mie personal imi place cel cu croiala cambrata purtat la o fusta sau rochie de aceeasi lungime, nu mai lunga. Nu va fi prea estetic. Ca si culori as merge pe  alb, negru, nuantele de gri sau nuantele de maro. Acestea vor fi vesnic in top. Arata senzational. Perfect chiar! Eu il mai port si cu o pereche de pantofi rosii! Seara. Iar ziua cu o pereche mare de ochelari de soare.

Dar puteti opta si pentru cel clasic, cel mai indicat cu 2 randuri de nasturi, dar si cel in forma de A. Ambele sunt usor de asortat si vor arata foarte bine.  Daca nu ai unul in Dulapul tau eu zic ca este momentul sa faci un pas important spre achizitionarea unuia.

Trenciul a fost creat de Thomas Burberry pentru ofiterii armatei britanice din Primul Razboi Mondial. Era destinat sa le tina acestora de cald si sa-i fereasca de umezeala din transee ( de aici si numele lui), iar fiecare element al hainei era creat cu un scop anume. Jean Paul Gaultier si Yves Saint Laurent au facut cariera, reinventand diverse versiuni ale trenciului, dar pastrand elementele de baza.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply