Lifestyle

H&M in mai multe variante

1 mai 2011

Cand H&M a venit in Romania ne-am bucurat cu totii. Mai bine zis cu toate! S-a facut mare publicitate, reclame mari in tot Bucurestiul cu multe luni inainte, pe TV, dar si in revistele glossy. Suficient cat sa ni se intipareasca bine in minte si sa actionam cand va veni momentul deschiderii magazinelor. Nu zic ca nu am asteptat si eu momentul sau ca nu am facut o vizita rapid dupa trecerea nebuniei. Am si cumparat. Eram entuziasmata.

Asa cum va povesteam zilele trecute am intrat in H&M si la Viena. Un magazin imens pe 2 etaje in care te poti pierde linistit pentru cateva ore bune. Scurt si la obiect va spun ca nu se compara cu niciunul din Bucuresti. Deja era expusa colectia de vara pe langa cea de primavara, calitatea materialelor  mult mai buna, linia vestimentara mult mai rafinata si mai indrazneata, iar rochiile de seara chiar mi-au atras atentia. Mi-a placut ca am avut din ce selecta, iar preturile m-au facut sa pun si mai multe pe brat pentru a merge la cabina de proba.

Nu vreau sa fiu carcotasa dar cred cu tarie ca hainele de la noi sunt din colectiile vechi. Stiu ca se fac colectii speciale pentru Europa de Est (valabil si pentru alte branduri din Romania …chiar de lux, precum Gucci, Armani si altii). Dar diferenta asta este destul de mare si ajunge sa deranjeze. Aceeasi senzatie am trait-o si in Italia. Am inteles-o pe asta cu colectiile de haine pentru Europa de Vest si pentru Europa de Est dar cu calitatea materialelor cum ramane? Ce avem cu ea? De ce nu poate fi pastrata? Suntem un popor de falosi. De ce nu ne mandrim cu calitatea in loc sa lasam se vada eticheta?

 Un brand atat de mare si apreciat in lumea intreaga nu cred ca ar vrea s-o dea in bara  intr-o tara in care vanzarile pot fi chiar mai mari decat in alte tari.

Stiu ce o sa spuneti ….mana de lucru. Hainele H&M comercializate în România sunt făcute în ţări precum China, Bangladesh, India şi uneori în Turcia sau România. Lucru pe care il inteleg, având în vedere că forţa de lucru în aceste ţări asiatice este mult mai ieftină decât în Europa. Dar revin la calitate. De ce noi romanii am dus intotdeauna lipsa de calitate sau ne-am multumit cu putin? Ca sa nu zic cu resturile!

Stiu ca acest brand (H&M) aduce tinute in pas cu moda si ca este revelatia tinerilor moderni dar hai sa invatam sa fim putin mai pretentiosi  sau mai bine zis….mai selectivi!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Diana 1 mai 2011 at 15:12

    Faza cu calitatea din pacate este veche si se stie chiar la nivel inalt(imi permit sa zic). Mai acum 2 saptamani citeam on line cum un inspector de la UE a verificat calitatea alimentelor si bauturilor de branduri renumite precum CocaCola, Jacobs…….. si a descoperit cu stupoare ca ea, calitatea nu este aceiasi in toate tarile UE adica nici nu se compara cea din Romania, Bulgaria sua Polonia cu cea din Germania GB sau Franta…. Ce sa ne mai mire la imbracaminte. Probabil ca pt. noi e deajuns. Si cine a decis asta? Eu zic, ca in consecinta si noi ar trebui sa ne orientam spre branduri autohtone cunoscute sau deloc cunoscute dar macar accesibile ca si calitate. Nu am fost inca in magazinele cu pricina si nici nu cred ca voi mai intra vreodata dupa ce ai scris tu. Merci.

  • Reply Lorena 1 mai 2011 at 16:08

    Stiu ca este veche. Si poate ca si asta este o problema. Ca nu se schimba situatia. Ce-ar fi sa cumparam produsele noastre de la mancare pana la imbracaminte! Avem si noi lucruri de calitate pe care le exportam. Cat despre brandurile autohtone eu le incurajez maxim. Te sfatuiesc sa intri…in felul asta vezi diferenta fata de branduri cunoscute sau mai putin cunoscute. Mersi.

  • Reply Agata Secelean 1 mai 2011 at 19:16

    Lorena, in ultimile luni am fost bombardata pe toate site-urile de fashion de stiri privind deschiderea magazinelor H&M, toata lumea fiind in culmea extazului.Dar ar fi bine ca mai multa lume sa citeasca articolul tau si sa vada si cealalta parte a medaliei.Pentru mine recunosc ca a fost o surpriza.

  • Reply Lorena 2 mai 2011 at 6:41

    Sincer iti spun. Mi-a cam trecut de H&M in Romania. Poate doar din afara. Acolo chiar ai ce sa alegi.
    Te pup. Numai bine.

  • Leave a Reply