Lifestyle

Cardiganul

1 mai 2011

Episodul 5 – Dulapul tau

Cu guler amplu sau la baza gatului ai nevoie in dulapul tau de un cardigan. Este de preferat unul de calitate cum ar fi de casmir dar se poate si unul din lana moale. Indiferent de vreme si de ocazie, casmirul iti ofera o eleganta aparte. stiu ca este scump….foarte scump in unele cazuri…dar merita. De asta este considerat un material de lux. Este atat de moale si atat de usor …si tine cald fara sa va sufocati. O sa va indragostiti de el.

Un cardigan din casmir se asorteaza cu orice: camasa, rochie si chiar tricou dar si cu blugi, pantaloni si fuste. Nu mai zic ca poate fi purtat fara nimic altceva ( a la Marilyn Monroe) si atunci ar arata incredibil de sexy. Ca si camasa alba barbateasca.

Inainte de Primul Razboi Mondial puloverele erau neatragatoare, dar au inceput sa aiba succes in anii 1890 cand erau purtate in timpul activitatilor sportive.

 Insa cine putea sa-si puna cel mai bine amprenta pe ceva atat de fin si elegant? Evident Coco Chanel. Intr-o zi racoroasa, pe terenul de polo, Chanel a imprumutat puloverul unui jucator, si-a  legat o curea peste si a descoperit ca ii placea. A creat apoi pulovere asemanatoare adoptate imediat de clientii ei.

Fran Lebowitz spunea: Nu cred in Dumnezeu. Cred in puterea casmirului.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply