Călătorii

Viena – orasul muzicii

27 aprilie 2011

Mi-a placut dintotdeauna Viena pentru arhitectura sa inconfundabila, in stilul baroc, dar si pentru cafeaua vieneza, o adevarata placere in fiecare dimineata. Se spune ca acest obicei a fost stabilit pentru prima data de polonezul Frans Georg Kolschitzky, care a adus cafea furata de la turci in 1683, iar in 1685 a obtinut permisul de a comercializa cafeaua in oras.

Iar pe langa toate astea este considerat si orasul muzicii clasice. Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Strauss, Ludwig van Beethoven si multi altii sunt cei care au creat capodopere in aceasta capitala iar vienezii, mari iubitori de muzica clasica,  le-au ridicat monumente exprimandu-si astfel admiratia pentru muzica lor.

De data asta am reusit sa vizitez Palatul Schonbrunn ( rezidenta de vara a familiei regale) considerat cel mai frumos palat baroc din Europa. Dar si Catedrala Sfantul Stefan, cel mai reprezentativ punct turistic. Nu am urcat cele 434 de trepte ale turnului, de unde am auzit ca se poate vedea o priveliste minunata a orasului, dar am nimerit in “concertul” clopotelor in dimineata zilei de Pasti si a fost suficient cat sa ma “cutremure” placut intr-o asa sfanta sarbatoare.

Parcul de distractii din Prater a fost si el pe lista asa ca l-am luat cu asalt pentru vreo 2 -3 ore. Nu am incercat chiar tot dar suficient cat sa nu mai vreau pentru 1 an de zile.  Nu puteam sa nu fac si ceva shopping. Ca de….vorba aceea …vreau sa fiu fashionista! asa ca intr-o ora  la H&M am rezolvat problema! apropo…mare diferenta de produse. Cred ca in Romania sunt haine din colectiile vechi pentru ca altfel nu-mi explic. Dar asta va voi povesti intr-un articol special.

Principalele strazi pentru shopping in zona centrala a Vienei sunt Kärnter Strasse, Kohlmarkt, Rotenturmstrasse si Mariahilfer Strasse. Trebuie doar sa aveti conditie fizica …si cash sau mai frumos spus…un card MARE.

Si sa nu uit ….gradina zoologica amenajata in gradina palatului Schonbrunn . Una dintre cela mai moderne si mai bine amenajate gradini zoologice din lume. Este o nebunie! Nu trebuie sa o ratati. Ursuletii Panda, pinguinii, girafele si multe alte animale rare sunt puncte de atractie pentru milioane de vizitatori zilnic. Va trebuie clar o zi pentru asta pentru ca este foarte mare.

Si iata-ma din nou acasa. Relaxata si voioasa si cu dor mare sa va scriu.

Delectati-va va rog cu cateva poze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply