Lifestyle

Jeansii

15 aprilie 2011

Episodul 3 – Jeansii

Despre jeansi nu trebuie sa va spun foarte multe. Sunt convinsa ca exista deja in garderoba voastra. Este piesa indispensabila a oricarei garderobe. Pot transforma cu succes si radical o tinuta. Jeansii confera un stil cu totul deosebit. Sunt simpli si practici. Eleganti. Reprezinta tinuta ideala, comoda si flexibila. Se pot asorta la absolut orice si oricand. Pentru o tinuta de zi sau de seara vor arata foarte bine si foarte la moda. De fapt cand nu au fost jeansii la moda!

Rupti, evazati, skinny, conici sau boyfriend. Jeansii intotdeauna vor fi o tinuta vestimentara de baza in garderoba. Nu mai zic si de cei scurti pentru vara. Nu trebuie sa lipseasca. Asta este clar!

In 1850, Levi Strauss a inceput sa vanda pantaloni albastri, dintr-un material solid, muncitorilor din minele de aur din San Francisco. Acestia aveau nevoie de haine rezistente si comode. In 1873, Jacob Davis, impreuna cu un croitor din Reno, Nevada, a luat legatura cu Strauss si i-a propus sa consolideze buzunarele pentru ca blugii sa devina si mai rezistenti. Cei doi au intrat in afaceri, au obtinut brevetul perfectionat al blugilor si in felul acesta au intrat in istorie.

Astazi, dupa atata timp, jeansii sunt mai mult decat o pereche de pantaloni practici.

Yves Saint Laurent:Am spus adesea ca imi doresc sa fi inventat blugii: cele mai spectaculoase, mai practice, comode si nonsalante haine. Sunt expresive, modeste, senzuale si simple – tot ce-mi doresc de la hainele mele.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Agata Secelean 17 aprilie 2011 at 19:09

    Mie mi se pare interesant ca atunci cand porti blugi albastri se asorteaza si se combina cu o multime de alte culori si imprimeuri.Altfel, orice alt material albastru este mai greu de asortat si combinat cu alte culori.Daca ai pantaloni din in albastri nu sunt la fel de usor de combinat cu alte piese.

  • Reply Lorena 18 aprilie 2011 at 9:28

    Chiar si jeansii de un albastru mai inchis sunt usor de asortat. Jeansii…sunt jeansi! Niciodata de lasat.

  • Leave a Reply