#casabuhnici Interviuri

Despre #casabuhnici cu Marius Șoflete

7 ianuarie 2018

Prima dată când l-am cunoscut, mi-am spus că este naiv și visează prea frumos. Cum aș putea să îi dau pe mână construirea casei noatre unui tip atât de tânăr, rocker înfocat și visător absolut. Însă din a doua întâlnire, când a început să vorbească despre case pasive, CLT, consum, sustenabilitate și confort, mi-am dat seama că am nimerit omul cel mai potrivit. Are 30 de ani și este cunoscut în breaslă pentru faptul că se implică doar în proiectele unde are ocazia să-și pună la încercare abilitățile și cunoștințele. Este permanent în goana după noi limite de depășit și doar pentru că este tânăr, nu înseamnă că e lipsit de experiență.

A absolvit Facultatea de Construcții din cadrul UTCB în anul 2010, și masterul în Inginerie Structurală în anul 2012, perioadă în care a fost membru al echipei PRISPA (2011-2012). Este proiectant atestat de Case Pasive din anul 2014, fiind specializat în construcții din lemn, proiectare și execuție de case pasive. În ultimii ani a realizat primele case pasive certificate de PassivHaus Institut Darmstadt în România, dar și o serie de proiecte experimentale, de la diverse structuri experimentale din lemn, la case cu baloți de paie și case independente energetic.

Are numai premiere în CV, cum ar fi o clinică medicală la Timișoara, prima construcție publică din CLT din România, dar și un bloc la Suceava, tot din CLT, un parter din beton și trei nivele de lemn, prima clădire multietajată de acest fel și acum #casabuhnici.

Ce îmi place la el? Este foarte inteligent. Chiar un mic geniu. Și este modest cu asta. Iar eu sunt onorată și mândră că l-am cunoscut, pentru că de la el am învățat să cred mai mult și să îmi încerc limitele.

Astăzi, Marius Șoflete.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Cristi Voicu 16 ianuarie 2019 at 10:45

    Buna ziua!
    Cum as putea lua legatura cu dl. Soflete?
    Multumesc,
    ing. Cristian Voicu

  • Leave a Reply