Interviuri

YVY – Frumoasă și smart

19 septembrie 2017

Este una dintre poveștile mele preferate din noul sezon. Nu știu cum este să trăiești cu istorie și tradiție în familie, dar presupun. Cu siguranță frumos dar și…responsabil. Exact așa cum s-a simțit ea atunci când, după pierderea unei persoane dragi din familie a decis să preia businessul familiei, o fabrică de marochinărie, deținută de părinții săi, meșteri artizani, ce produceau în anii 1970 truse speciale pentru instituțiile statului. Nu asta a fost intenția ei, de a prelua o fabrică de la zero, într-o perioadă în care cu siguranță, ca orice adolescentă, ai o grămadă de visuri. Întâi a ales să intre la ASE. Ba chiar a lucrat și într-o bancă. Însă nu a ținut-o mult provocarea. A trecut la Stomatologie. După doi ani și-a dat seama că nici asta nu era ceea ce își dorea. Ultimul stop: fabrica părinților.

Și-a dat seama că viitorul ei este legat de acest loc și astfel a pornit la drum, într-o afacere, pe care a învățat-o de la mama ei cu rabdare și perseverență. Acum știe totul despre genți. Le visează, le transpune pe hârtie, apoi în piele și astfel ele capătă viață și duc mai departe povestea meșteșugului. Are o dragoste profundă pentru genți și cred că de aceea reușește să crească frumos și armonios pe o piață unde femeile sunt cochete și mereu în pas cu tot ce este nou.

YVY este brandul pe care acum îl reprezintă și de care este foarte mândră. În fiecare an lansează colecții speciale împreună cu bloggeri de top și vedete cunoscute, precum Albertina Ionescu, Ana Morodan sau Carmen Negoiță, dar și colecții proprii, pentru femei și copii deopotrivă, toate produsele/gențile putând fi personalizate și transformate într-un Smartbag. Și pentru că vorbim de Smartbag, tot ea este cea care a lansat în 2014, în România, geanta cu un încărcător pentru tabletă, smartphone, laptop și chiar aparat foto, dar și un dispozitiv de iluminare a interiorului poșetei care se aprinde la o simplă apăsare a unui buton.

Ce îmi place la ea? Povestea de viață. Dar cum spune și titlul, este frumoasă și smart. Însă dincolo de asta, o laud pentru răbdarea, curajul și mai ales perseverența cu care a ales să readucă la viață o fabrică pe care poate alții ar fi lasat-o în paragină sau ar fi vândut-o pe bani puțini. Este o idealistă. Și sper să vă inspire povestea ei.

Astăzi, Ioana Ionescu.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply