Interviuri

Joaca, cea mai frumoasă formă de educație

6 iulie 2017

Este pe jumătate grec, jumătate american. Copilăria și-a petrecut-o între două țări total diferite, însă liniștitea, familia și jobul le-a găsit la București, orașul care i-a oferit tot ce are mai bun și frumos în viață. Business-ul l-a adus în România, în 1997, iar astăzi, după 20 de ani, simte că aici îi este locul și rostul. A construit de la zero, un grup de companii în România, a studiat la Universitatea Oxford din Marea Britanie și a absolvit Loyola Marymount University din Los Angeles, California.

Acum este profesor. Însă a urmat și numeroase cursuri de mindfulness în Statele Unite, a călătorit foarte mult, iar acum pregăteşte la rândul său profesori din Europa. Școala pe care a fondat-o aici, în București, Verita International School, este astăzi una dintre cele mai interesante școli din România dar și singura cu o curriculă de inteligență emoțională, unde copiii învață despre bunătate și empatie. Mai exact, un nou concept de școală care exploatează joaca ca o formă eficientă de învățare. Practic, prin orele de joacă, copilul are posibilități nelimitate de a-și manifesta spiritul creativ, de a-și dezvolta abilități dar și de a acumula informații. Este o școală despre lucrurile pe care copiii le vor face mai departe în viața lor, nu despre ore irosite din care nu au rămas cu nimic, pentru că materia era prea grea și/sau neinteresantă. Își dorește ca acești copii să devină independenți, înțelepți, curajoși și lideri în alegerile din viața lor, nu olimpici la matematică.

Ce îmi place la el? Cea mai mare motivație din viața lui este să fie un tată minunat, iar asta înseamnă că dragostea și afecțiunea pentru familie este mai presus de orice pe această lume. Un astfel de tată nu este niciodată ocupat. Știu. Sună imposibil pentru marea majoritate. Însă vă asigur că se poate. Este răbdător, cu un talent aparte de a atrage copiii în jurul lui, echilibrat și mereu entuziasmat de ceea ce face. Cred, de fapt sunt sigură, că el este genul acela de profesor special pe care copiii nu îl vor uita niciodată.

Astăzi, Richard Joannides.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply