Lifestyle

Grand Central Station – New York

17 septembrie 2015

Nu mi-a trecut prin cap nici o secundă că voi revedea New York-ul în vara asta. A fost o surpriză pregătită în detaliu de George. El știe cel mai bine cât de tare îmi place în State. Așadar, o vacanță acolo, este la sigur o mega surpriză. Prima dată am fost în New York, în 2011, și nu am avut foarte mult timp de el. Am stat o zi. Tot ce am reușit să facem atunci a fost să vizităm Rockeffeler Center, Top of the Rock (de unde am văzut foarte bine și Empire State Building), Times Square și să facem un traseu cu Double Decker Bus prin tot orașul.

DSC05503

 

 

Anul acesta am profitat de el la maxim, timp de o săptămână. Am vizitat Grand Central Station, New York Public Library, St. Patrick’s Cathedral, Museum of Modern Art (MoMa), Parcul Central,  Podul Brooklyn.

Grand Central Station

Se află în Midtown Manhattan și este unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. Are 44 de peroane la 67 de linii, pe două niveluri. Nu lipsesc restaurantele, barurile și chiar un magazin Apple. Este locul unde s-au filmat o mulțime de filme de succes, precum: Superman, Armageddon sau Madagascar.

Grand Central Station nu este o simplă gară, americanii știind foarte bine să păstreze toate elementele de la începutul secolului XX, reușind astfel să ofere o valoare turistică deosebită. Este mai mult decât o clădire ce reflectă puterea economică şi mândria de a fi new-yorkez, este un simbol al oraşului cu impact la fel de mare ca şi Statuia Libertăţii.

DSC05512

 

 

DSC05507

DSC05506

 

DSC05510

 

DSC05505

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply