Lifestyle

De ce să folosești un duș bucal

15 noiembrie 2018

Odată cu montarea aparatului dentar, acum vreo zece azi, am descoperit dușul bucal. Medicul meu stomatolog mi l-a pus în brațe și mi-a spus că de aici înainte va trebui să existe permanent în igiena mea orală. Și pe perioada aparatului dentar dar și după, pentru că este foarte important ca pe lângă un periaj riguros al danturii să existe și o astfel de curățare în completare. S-a dovedit clinic faptul că doar periajul dentar corect efectuat de două ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficientă a dinților, dar mai ales a spațiilor interdentare și a șanțului gingival.

Așadar vorbim despre cum și de ce să folosim un duș bucal.

Acesta este ideal pentru persoanele cu implanturi dentare, coroane, punți sau aparate ortodontice, pentru persoanele cu afecțiuni parodontale, dar și pentru cei ce își doresc o dantură sănătoasă, nu mai zic de un zâmbet atractiv. Însă nu uitați că acesta trebuie folosit cu regularitate, adică o dată pe zi, timp de 90 de secunde, în special seara, pentru astfel de rezultate.

Un jet de apă puternic îndepărtează resturile de alimente dintre dinți, la care este greu de ajuns cu o periuță de dinți normală sau chiar electrică. De asemenea, un duș bucal ajută la eliminarea tartrului, depunerile din spațiile interdentare și masează delicat gingia fără a simți vreo presiune. Eu, spre exemplu, mai folosesc din când în când apă de gură adăugată în rezervorul dușului. Rămâne o senzație plăcută și astfel curățarea de seară este completă. În acest moment eu folosesc dușul bucal de la Panasonic, modelul EW1211W845, și îmi place pentru că apa este pompată și generează un jet puternic, suficient cât să curețe foarte bine resturile alimentare. Acesta are următoarele caracteristici:

  • 1400 impulsuri/min
  • – Rezervor de apă cu capacitatea de 130 ml (integrat în maner)
  • – Indicator de încărcare (încărcare prin inducție)
  • – Indicator mod de utilizare
  • – Selector pentru mod de utilizare : jet, presiune normala, presiune scazută
  • – Comutator : pornit / oprit
  • – Fara fir;
  • – 3 nivele ale frecvenței de pompare a apei;
  • – 2 duze incluse

Rezervorul de apă se încarcă cu apă foarte ușor, este complet lavabil, ceea ce face curățarea extrem de simplă. Dușul Panasonic este portabil, iar asta a fost un atuu important atunci când l-am ales, mânerul este ergonomic, așadar utilizarea lui este foarte ușoară.

Acest model îl găsiți pe mypanasonic.ro și este și la reducere în această perioadă.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply