Lifestyle

Ana Ularu, actrița mometului

22 octombrie 2018

A crescut în teatru. Alături de mama ei, Mihaela Ularu, care a fost și este un reputat scenograf. De la șase ani este actriță. Și a jucat fără oprire până astăzi, când, la cei 33 de ani, este una dintre cele mai cunoscute actrițe din România și apreciată de câțiva ani deja la Hollywood. Adună în palmares o grămadă de povești, mai toate legate de mari actori internaționali pe care i-a întâlnit pe platou, de la Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Tom Hanks sau Susanne Bier, premiată cu Oscar, sub îndrumarea căreia a jucat în filmul „Serena“.

Rolurile din producțiile internaționale precum: „Index Zero“, un SF orwellian, în care  joacă rolul unei ființe semi-sălbatice, serialul „Familia Borgia“, apoi „Inferno“, alături de Tom Hanks, cel de-al treilea film din franciza „Codul lui Da Vinci“, „Emerald City“, produs pentru NBC, versiunea dark a faimoasei „Alice în Țara Minunilor“ și cel mai recent film „Siberia“ alături celebrul actor, Keanu Reeves, dar și multe alte roluri extraordinare o aduc mereu pe listele scurte ale regizorilor.

Și nu pot să nu amintesc și de câteva roluri fabuloase din cinematografia reomânească, precum: Ramona (2015), O vară foarte instabilă (2013), Maria (2003), alături de Horațiu Mălăiele, Periferic (2010), alături de Andi Vasluianu și Mimi Brănescu, Sunt o babă comunistă (2013) și Charleston (2017) un film extrem de apreciat unde i-a avut ca parteneri pe Șerban Pavlu, Radu Iacoban, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Dorian Boguță, și Andreea Vasile.

Ana, este o enciclopedie de filme. Nu am întâlnit până acum un actor care să îmi vorbească despre filme cu atât de multă pasiune, cunoaștere și devotament. Respiră și trăiește filme, le devorează ca pe o mâncare bună. De la filme, actori și regizori koreeni, francezi, spanioli, norvegieni, suedezi până la celebrii și faimoșii americani. Are un talent nativ dar este și cultivat. Este un clocot de inteligență, o prezență mereu atipică dar simplă, iar umorul ei este sinistru. Ceea ce mi se pare că îi dă un șarm aparte.

Astăzi, Ana Ularu!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply