#casabuhnici

Cât de importantă este lumina naturală în camera copilului

8 iunie 2018

Mi-am dorit dintotdeauna să îi ofer copilului meu o cameră de vis. Îmi aduc aminte de camera mea din copilărie care de fapt era un dormitor mic pe care îl împărțeam și cu fratele meu, dintr-un apartament cu trei camere. Dar măcar aveam locul meu. Cu lumea mea. Pentru Ariana mi-am dorit mai mult. Însă am pornit și în cazul ei tot cu un dormitor de bloc. Dar frumos amenajat și trecut prin mai multe schimbări. În final s-a terminat cu pat supraetajat pentru a câștiga spațiu.

Acum, de când ne-am mutat la casă, are o cameră de vis. Cel puțin așa spune ea. Cu un pat de prințesă personalizat (deh, fetiță), cutii așezate frumos și pline cu jucării, un birou mic pentru teme și….multă lumină naturală. Atât de multă încât nu aprinde lumina decât după ora 21.30, pe timp de vară, însă chiar și iarna are lumină naturală până apune soarele. Cred că importanța luminii în camera copilului trebuie luată cu prioritate, pe lângă mobilier și alte decorațiuni. Intensitatea acesteia poate influența atât somnul, cât și starea psihică a copilului. Sunt studii care leagă iluminatul natural de evoluția școlară. Copiii învață mai bine dacă fac temele pe lumină, nu la o lampă mică.

Noi am ales pentru camera Arianei, pe lângă un geam mare și o fereastră de mansardă VELUX. În felul acesta serile în pat vor fi mult mai atractive și evident ora de culcare vine mai devreme. Dar și cu multă, multă lumină naturală peste zi și…fără soare, camera ei fiind amplasată pe nord. De aceea nici nu am atașat rulori la fereastră. Deocamdată. Pentru că varianta greu de refuzat din partea unui copil ar fi aceea de a adormi sub mirajul personajelor Disney favorite, de la Ana, Elsa și Olaf, fermecatul om de zăpadă, din Frozen sau Fulger McQueen, din celebrul desen animat Cars, până la Winnie de Pluș și prietenii săi.

Toate acestea fac parte din colecția Disney și VELUX Goodnight Collection care este disponibilă acum și în România. Rulourile VELUX sunt fabricate din materiale OEKO-TEX®, rezistente la praf, și conferă întuneric în proporție de 99,9%, precum și posibilitatea de controlare a luminii care intră în încăpere. Așadar pe lângă funcționalitate și calitate, noua colecție Disney oferă copiilor posibilitatea de a-și transforma camera într-un spațiu jucăuș dar și odihnitor.

Ce urmărește Ariana prin fereastra ei de deasupra patului vă las pe voi să descoperiți în clipul de mai jos:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply