Interviuri

Anca Ștefan readuce la viață Institutul Ana Aslan

24 mai 2018

Claudia Cardinale, Charlie Chaplin, Kurk Douglas, Marlene Dietrich, Salvador Dali, Gina Lolobrigida dar și Indira Ghandi, Hrusciov, Tito, Konrad, Adenauer, Regele Arabiei Saudide, Aristotel Onassis și mulți alții sunt printre numele sonore importante ce au trecut pragul Institutului de Gerontologie și Geriatrie, primul din lume, condus de Acad. Prof. Dr. Ana Aslan. Indentitatea acestui institut are la bază renumele și mai ales profesionalismul Anei Aslan, cea care a inventat primul dar și cel mai longeviv medicament destinat profilaxiei bolilor degenerative asociate cu înaintarea în vârstă, Gerovital H3. Medicamentul minune menit să întârzie procesul de îmbătrânire.

Dacă în perioda comunistă veniturile institutului erau de până la 17 milioane de dolari anual, astăzi  este nevoie de o investiție serioasă pentru ca această ‘mină de aur și sănătate‘ să fie repusă în valoare și să se facă din nou auzit, în întreaga lume, numele unei doctorițe românce.

Doctor Anca Ștefan este cea care are astfel de planuri ambițioase și vrea să repună marca Ana Aslan acolo unde îi e locul. Și are toate șansele să fie ascultată și mai ales sprijinită să își ducă planul, transformat în cel mai aprig și frumos vis, la bun sfârșit. Este medic la bază, însă și-a luat inima în dinți și a ales să lucreze cu sistemul medical și mai ales cu statul. Astfel a devenit un manager foarte bun ce a pus pe picioare spitale, secții de pediatrie și alte instituții medicale ce astăzi se susțin singure.

Pe lângă renovările efective care să rejuveneze clădirile, superbele grădini italiene, restaurarea piscinei interioare a clinicii din Otopeni și dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație, mai ales în cadrul secției de cosmetică, Anca Ștefan vrea să scadă media de vârstă a pacientului căruia institutul se adresează și să accentueze prevenția.

Ce îmi place la ea? Curajul. În lupta cu statul. Dorința. De a menține și continua statutul de inovator al instituției, la nivel național și internațional. Am văzut pe chipul ei ambiția cu care vrea să readucă brandul Ana Aslan pe buzele tuturor și cu câtă mândrie reprezintă acest institut.

Astăzi, Dr. Anca Ștefan ( Manager Institutul de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply