Interviuri

“Doamna Boss“, Andreea Vasile

15 aprilie 2018

Este posibil să o știți din filmul “De ce eu?”, de Tudor Giurgiu (pentru care a primit premiul criticilor la Festivalul de Film de la Sofia) sau din serialul TV de succes “Umbre”, difuzat de HBO. Dar la fel de bine o știți din primul reality show din România, Big Brother, în care a reușit să ajungă în marea finală. Astăzi, după mai bine de 15 ani, este una dintre cele mai talentate tinere actrițe din România, aflându-se pe lista scurtă a celor mai renumiți regizori din țara noastră.

Debutul ei în cinematografie a însemnat apariția într-un serial de televiziune, “La urgență”(2006), apoi a avut un prim rol principal în lungmetrajul de cinema”Luna verde” (2010) și a apărut în show-uri TV, precum “Deschide ochii” sau”Icomedy”, jucând în paralel și în teatru. În 2011 a fost selectată în Talent Campus-ul Festivalului de la Sarajevo, iar în 2014 în programul Berlinale Talent Campus din cadrul Festivalului de la Berlin.

Este din Râmnicu Vâlcea, iar înainte de UNATC a absolvit Facultatea de Litere. A făcut handbal de performanță, însă o accidentare serioasă la genunchi a forțat-o să-și îndrepte atenția către o altă pasiune. Și bine a făcut căci astăzi auzim de ea în filme și piese de teatru precum: „Jake și femeile lui”, „Reguli de viață”, „Un bărbat pentru Sara”, „Politik.on”, „Hysterical Blindness”,“Charleston”(2017),  “Fixeur”(2016), “Sunt o babă comunistă”(2013),”Vacanță la malul mării” (2013).

Ce îmi place la ea? Are un umor fantastic. Este tenace și echilibrată în tot ceea ce face. Că este talentată, nici nu mai încape îndoială. Îi apreciez curajul cu care s-a prezentat la actorie, fără să spună la cineva, în ideea că poate nu este de ea. Însă era locul ce o aștepta și după care ea tânjea. Semănăm pe ici, pe colo, de aceea mi-a intrat la inimă total.

Astăzi, Andreea Vasile!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply