Interviuri

Actrița noului val, Olimpia Melinte

22 martie 2018

Este actriță. Și nu face meseria asta pentru premii sau nominalizări. Ci pentru că îi place nespus de tare. Așteaptă cu nerăbdare fiecare rol și încearcă să îl interpreteze cât se poate de natural și de bine. A debutat în filmul Cele ce plutesc (2009) în regia lui Mircea Daneliuc. Rolul interpretat în acest film i-a adus două nominalizari la Premiile Gopo 2010, pentru Cea mai bună actriţă în rol principal şi pentru Premiul Tânară Speranţă.

A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Pârvu, pentru scurt metrajul Draft 7, iar în 2011 a fost aleasă dintre 250 de actriţe pentru a interpreta rolul Luminiţei din filmul Sette opere di misericordia, regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio, film pentru care a primit şi Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, în Italia. Este singura româncă nominalizată la Premiile Goya şi câştigătoarea premiului Uniunii Actorilor din Spania, la categoria “Revelaţia anului”, pentru Canibal.

Succesul cel mai mare a venit tocmai cu acest film, Canibal, unde joacă dublu rol. Este un film total atipic, cel puțin pentru România, de aceea mi se pare extraordinar curajul ei de a face acest rol de excepție. Filmul prezintă povestea unui bărbat care ascunde un secret teribil: nu se poate hrăni decât cu femei de care nu se poate atașa emoțional. Apoi a fost filmul #SELFIE, prima sa comedie, pentru care s-a îngrășat nu mai puțin de zece kilograme.

Cel mai nou și inedit proiect al ei este…atenție. Pe YouTube! Se numșeste CASTING și este cel mai nou serial de comedie în online-ul românesc. Este o producție independentă semnată de Diud și distribuită gratuit, pe parcursul a opt săptămâni, pe canalul casting.series. Primul sezon s-a încheiat, dar abonați-vă, urmează sezonul doi și este de senzație.

Ce îmi place la ea? Este asumată. Relaxată și ceva mai dezinhibată când vine vorba de scene controversate, precum cele de nuditate. Poate și pentru că are o încredere imensă în oamenii cu care lucrează și mai ales în EA. Ceea ce o face să fie al naibii de bună!

Interviul face parte din campania Extraordinary Now susținută de Häagen Dazs. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply